Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
sulaki - 2017-10-06

A döntőbizottság most bírálja el a jelentkezéseket a Lexus Rövidfilmek negyedik évadára

A Lexus éve óta nem egyszerűen autógyártóként, sokkal inkább globális luxus életstílus-márkaként határozza meg magát, amely az elmúlt években számos izgalmas projektet tudhat maga mögött a divat, a mozi vagy épp a dizájn világában. Ezek közül az egyik legsikeresebb a Lexus Rövidfilmek amely fiatal, feltörekvő filmrendezők számára teremt lehetőséget a nemzetközi bemutatkozásra, és karrierjük elindítására. Jeannie Donohoe, a Lexus kezdeményezése által felkarolt rendezőnő sikert aratott JÁTÉK című művével a londoni Raindance Fesztiválon, ami nagyban hozzásegítheti a filmet az Oscar-jelöléshez.

 

A környezetbarát hibrid modelljeiről ismert Lexus már évek óta több, mint egy egyszerű luxusautó gyártó. A társadalmi felelősségvállalás, így a kultúra támogatása mellett a közélet, a divat és a dizájn világának számos területén szerepet vállaló japán márka egyértelműen a jövő egyik meghatározó luxus életstílus márkájának szerepére tör.

Az évek óta nagy sikerű, számos nemzetközi díjat és elismerést elhozó Lexus Rövidfilmek elnevezésű kezdeményezés kezdő filmesek karrierjét karolja fel, amelynek során neves Hollywood-i rendezők és a nemzetközi filmvilág elismert szereplői mentorálják a pályájuk elején lévő ígéretes tehetségeket. Idén az amerikai filmes Jeannie Donohoe által a Lexus Rövidfilmek keretében forgatott JÁTÉK című alkotása nyerte a neves londoni Raindance fesztivál legjobb rövidfilmért járó díját, igazolva, hogy jó esélyekkel indulhat a jövő évi Oscar-díjért folyó küzdelemben. Donohoe szeptember 30-án, pénteken Londonba utazott, hogy részt vegyen a Raindance Fesztivál díjátadó ünnepségén. A Raindance Európa legnagyobb független filmes mustrája és versenye. A Lexus és a The Weinstein Company koprodukciójában, a Lexus Rövidfilmek harmadik évadja számára készült JÁTÉK című alkotást a fesztivál nyitóestéjén mutatták be a londoni West End Vue filmszínházában.

 

„Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy a JÁTÉK díjat nyert a Raindance-en. Nagyon hálás vagyok a fesztiválnak, hogy a mi filmünket választották. Érdekes, gyönyörűen elkészített rövidfilmeket láthattam ezen a héten, ezért is különösen becses számomra, hogy ezek közül az én munkámat választották. Nagyon köszönöm a zsűrinek! A film létrejöttét elsősorban egy fantasztikus csapatnak köszönhetem, a Lexus hihetetlen támogatásának, illetve a Lexus Rövidfilmek és a The Weinstein Company együttműködésének. Ilyen színészekről, kreatívokról és technikai csapatról álmodni sem lehet, az ő közös munkájuk által bontakozhatott ki a történetből az, ami most a vásznon látható. Ez a díj mindenkit megillet, aki segített abban, hogy a forgatókönyv életre keljen, és az összes olyan lányt is, akik nem félnek feszegetni a határokat és nagyban álmodni.” – fogalmaz a fiatal rendezőnő.

 

A JÁTÉK-ban egy diák jelentkezik a bajnokságban első helyen végző, gimnáziumi kosárlabdacsapatba. A pályán játékával bebizonyítja, hogy alkalmas lenne a felvételre, ám van egy titka, ami a történetet egy másik szintre emeli. A nyári bemutatónak köszönhetően a film nevezhető az Oscar-díjra, a Raindance-díjjal pedig egy újabb kvalifikációs feltétel is teljesült. A hivatalos nevezést a mai napon, azaz október 2-án kell elküldeni a Filmakadémia részére. A JÁTÉK című filmet teljes terjedelmében a Lexus Rövidfilmek honlapján lehet megtekinteni.

A döntőbizottság most bírálja el a jelentkezéseket a Lexus Rövidfilmek negyedik évadára. Ebben az évben a filmipar olyan meghatározó alakjait ülnek a zsűri soraiban, mint Patty Jenkins, a Warner Bros. és a DC Comics produkciójában készített Csodanő film rendezője, Antoine Fuqua, a Hét mesterlövész (2016), A védelmező, illetve a Kiképzés című filmek rendezője, valamint Taylor Sheridan színész és író. A neves filmesek mellett a szemlézésben a Lexus International és a The Weinstein Company vezetősége is vesz részt. A film producere ismét Joey Horvitz és a The Weinstein Company lesz.

 

A film itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=SrXSM8iymrU