Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2024-02-01

A legújabb televíziós közvetítőkocsi egyedülálló a hazai műsorgyártás területén...  

Magyar és nemzetközi szakmai- és sajtóközönség előtt mutatta be az Antenna Hungária legújabb, UHD/4K felbontású és HDR képminőségű közvetítésre is alkalmas közvetítőkocsiját. A közvetítőautó megfelel a legmagasabb hazai és nemzetközi műsorgyártási piaci igényeknek.

Az Antenna Hungária bemutatta közvetítő flottájának legújabb és legmodernebb tagját, az OB7 (Outside Broadcast) jelzésű járművét. A közvetítőkocsi 18 különálló, egyenként 4K (Ultra HD) felbontásban rögzíteni képes és a nagy dinamikatartományban dolgozó, HDR szabvánnyal is kompatibilis kamerák kezelésére alkalmas kültéri állomásként működik.

„Az Antenna Hungária új közvetítőkocsija a magyar piacon egyedülálló specifikációinak – így a 4K felbontásnak és a HDR képminőségnek, valamint a Dolby Atmos térhangzás előállításának – köszönhetően képes ellátni a legnívósabb, prémium minőségű műsorgyártási- és közvetítési feladatokat a magyarországi és nemzetközi megbízatásai során. A beruházástól vállalatunk versenyképességének növekedését és további, magas szakmai igényű megbízásokat várunk a régióban.” – mondta a speciális járműről Papp-Gerlei Gyöngyvér, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Az OB7 jármű fedélzetén megtalálható integrált vezérlőrendszer nagyfokú támogatást nyújt a stáb minden tagjának hatékony munkavégzéséhez azzal, hogy gyorsan és átláthatóan teszi konfigurálhatóvá az eszközpark szinte minden elemét. Mindeközben a helyszínen biztosítja a Dolby Atmos térhangzás előállítását és monitorozását a hangmérnöki helyiségbe felszerelt 5.1.4-es hangrendszernek köszönhetően. Ezen specifikációknak köszönhetően az OB7 megfelel a modern televíziós közvetítések és streaming szolgáltatások szabta legkomolyabb elvárásoknak is. Az Antenna Hungária nemzetközi szinten is felső kategóriásnak számító, kiemelkedően felszerelt közvetítőkocsijának első nagy munkája a januári Év Sportolója Gála közvetítése volt.

Az Antenna Hungária világszínvonalú, teljeskörű műsorrögzítési, műsorjeltovábbítási és műsorszóró szolgáltatásokat nyújt. Magasan képzett, kiemelkedő tapasztalattal rendelkező kreatív és műszaki szakemberek biztosítják a színvonalas műsorgyártást. Az Antenna Hungária abszolút piacvezető, a magyar piac 72 százalékát fedi le. Évente több mint 1700 produkciót elkészítésében vesz részt a társaság a sport és kulturális eseményektől kezdve, az állami rendezvényeken, televíziós közvetítéseken keresztül az internetes streamingig bezárólag. Februárban az Antenna Hungária közel 100 fős kreatív stábbal közvetíti a World Aquatics Championships – Doha 2024sporteseményen a vízilabda, a műugrás, a nyíltvízi úszás és a toronyugrás versenyeit, az Al-Dawri & Al-Kass Sports Channel alvállalkozójaként.

Az Antenna Hungária komplex megoldásokat, valamint jeltovábbítási műholdas jelátviteli és streaming jellegű szolgáltatásokat egyaránt kínál.