Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2007-10-16

Bár a hivatalos bejelentés még várat magára, képek és specifikációk láttak napvilágot a Dell konvertibilis tablet gépérÅ?lâ?¦


A korábbi hírek és információk szerint a tábla
PC
megjelenése valamikor a harmadik negyedévre várható. Habár jelenleg még nincs hivatalos bejelentés a most kikerült információk és képek megerősítik a korábbi híreket.

A cég első tábla
PC
-je egy 12.1
colos
megjelenítővel rendelkező konvertibilis gép, mely használható hagyományos laptopként és tábla PC-ként is. A francia LesDelliens weblapnak köszönhetően képeink is vannak az ujjlenyomat olvasóval is rendelkező masináról.

Az XT lelkét egy Ultra-Low vagyis alacsony feszültségen üzemelő
Intel
Core 2 Duo U7600-as
processzor
alkotja, mely 1.2 GHz-es órajelen üzemel. A lapkakészlet ATI Radeon Xpress 1250-es, mely tartalmaz egy integrált grafikus vezérlőt, HyperMemory funkcióval. A lapkakészlet választás igen szokatlan és furcsa, lévén a gyártók szinte minden esetben Intel lapkakészletet használnak. Ezzel szemben a Dell az
AMD
által gyártott ATI lapkakészletet választotta. Természetesen a
Wi-Fi
és a
Bluetooth
része az alapfelszereltsének.

A Latitude XT várható súlya 1.6 és 1.8 kg közé esik majd és három lehetséges akkumulátor kapacitással lesz választható. A pontos megjelenési dátum továbbra is rejtély azonban a pletykák szerint november elejére várható.