Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2008-05-26

A Samsung Electronics leleplezte legújabb fejlesztését, az F480 telefont. A Samsung reményei szerint ezzel a teljes érintÅ?képernyÅ?s készülékével tovább tudja erÅ?síteni vezetÅ? pozícióját...

A Samsung Electronics leleplezte legújabb fejlesztését, az F480 telefont. A Samsung reményei szerint ezzel a teljes érintőképernyős készülékével tovább tudja erősíteni vezető pozícióját az érintőképernyős mobiltelefonok piacán.

„Az F480 számos új élményt tartogat a felhasználók számára. Ez az első érintőképernyős készülék ebben az évben, amelyet még számos különböző modell követ majd. Egy olyan felhasználói felületet alkottunk meg, amit az eddigieknél is könnyebben kezelhetnek a vásárlóink”– hangsúlyozta Geesung Choi, a Samsung Telekommunikációs üzletágának elnöke.

A Samsung F480-ba a TouchWiz felhasználói felületet építették bele a vállalat mérnökei, amelyet szabadon alakíthatnak, változtathatnak a felhasználók saját stílusuk, igényeik szerint.

A készülék gyors és egyszerü „drag and drop” módjának köszönhetően a felhasználók könnyen, pillanatok alatt el tudják érni kedvenc menüpontjaikat. A „widget” menü olyan eszközöket tartalmaz, mint az óra, az
FM
rádió, a zenelejátszó vagy éppen a fotóalbum, illetve a születésnapi emlékeztető. Ezeket a funkciókat a felhasználók bármikor, egy egyszerü mozdulattal megjeleníthetik a kezdőképernyőjükön.

„A Samsung F480 tervezésénél a leendő felhasználók igényeit tartottuk szem előtt. Arra törekedtünk, hogy esztétikus külsőt tervezzünk a mobilhoz. A ToucWiz felhasználói felületünk vékony és minimalista designt kapott, amellyel reményeink szerint tovább erősítettük a Samsung márka vezető szerepét ezen a területen.” – nyilatkozta Jay Kim, a Samsung UX Design csapatából.

Az ultra vékony bankkártya méret és a sima felület teszi az F480-at stílusos készülékké. Az elegáns, csiszolt fémborítás kifinomult külsőt kölcsönöz számára, a hozzáadott prémium bőrtok pedig tovább emeli a készülék egyedi megjelenését.

Dacára 11,6 mm-es méretének az F480 minden olyan multimédiás funkciót biztosít a felhasználóknak, amelyekkel a prémium Samsung mobilok rendelkeznek.
Az F480-ban a 240
MB
belső zenei memória, a 8
GB
tárhellyel rendelkező memória kártyahely, a beépített FM rádió és automata fókuszos, illetve
CMOS
video lencsével felszerelt az 5
megapixeles
kamera is található.

Továbbá a telefon egyéb, eddig csak a professzionális a digitális kameráknál használt technikai megoldásokra is képes. A mobil ugyanis automatikus arc felismerő technológiával és képstabilizátorral is rendelkezik.

A „smile shot” eljárással először a mobilok közt, az F480 telefonban találkoztatnak a felhasználók. Ez az intelligens technológia képes arra, hogy automatikusan akkor készítsen fotót valakiről, amikor mosolyog és ezzel azonnal meg tudja örökíteni a legvidámabb pillanatot.

Az F480 ezenkívül
HSDPA
hozzáféréssel és
USB
2.0 csatlakoztathatóságával gyors adatletöltést és küldést biztosít a használójának, akár menet közben is.

Az F480 2008 júniustól lesz elérhető a nagyobb európai országokban, míg hazánkban június végétől lesz kapható.

SGH-F480 specifikációk



Hálózat
GPRS
/
EDGE
/
3G
/ HSDPA 7.2 Mbps
Hullámhossz
GSM
(900 / 1800 / 1900),
WCDMA
(2100)
Kijelző
2.8
colos
TFT
LCD
(262 K szín, 240x320 pixeles )
Felhasználói felület
TouchWiz
Kamera
5
Megapixel
Camera
Auto Focus, Power LED
Kép stabilizátor, Arc felismerő, Smile Shot, Panorama Shot, Quick View
Zene
Zene lejátszó
MP3
, AAC+ , AAC+(e) ,
WMA
, AMR ,
WAV
, Real , etc.
OMA
DRM
v2.0
Háttérzene lejátszás
Zene felismerés
Podcasting
FM Radio (EDS)
Jellemzők
Video rögzítés & Editor (
MPEG4
,
QVGA
15
fps
)
Video lejátszás ( MPEG4 ,
H.263
,
H.264
,
WMV
, Real)
Video telefon
Mobil Blogging
Google Map/ E-mail / Keresés
RSS
Reader
Mobil nyomtatás ( BPP , OPP ,
PictBridge
)
Connectivity
Bluetooth
v2.0
USB v2.0
Akkumlátor
Li-ion, 1000 mAh
Beszélgetési idő: 3 óra
Készenléti állapot: 250 óra
Memória
232 MB belső memória
+
microSD
bővíthetőség 8
GB
-ig
Méret
98.4 X 55 X 11.6 mm
Súly
100.6g (fém borítással)