Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2014-10-15

Az LG elárulta a hajlított OLED TV-jének titkát...



 

Az LG Electronics a síkképernyős tévék egyik vezető gyártójaként az
OLED
kijelzőpanel fejlesztése mellett tette le a voksát. A dél-koreai gyártó az
OLED
-ben látja a jövő televíziós technológiáját és piacvezető is ebben a kategóriában, a világon és hazánkban egyaránt. Az első ívelt OLED TV 2013 végén érkezett a magyarországi piacra és azóta még egy új modell került a boltok polcaira. Az LG töretlenül fejleszti az OLED kijelzőtechnológiát, aminek eredményeképpen idén több hasonló készülék megjelenése is várható a hazai piacon.

 

[%IMAGE=20729%]Az LG ívelt OLED TV fő előnyei a síkképernyős társaival szemben, hogy az emberi szem számára kényelmesebb tévénézést és jobb képminőséget biztosít (a merőleges rálátású pixelek miatt), valamint nagyobbnak is látszik, mint a lapos képernyők. Az ívelt kialakítás által a képernyő minden pontja ideális távolságra van az emberi szemtől, így kényelmesebb a tévénézés, ráadásul a képernyő szélein nem torzulnak a színek és minimálisan sem romlik a színvisszaadás, ami egy nagy képernyős sík
LCD
TV esetében előfordulhat. Az ívelt képernyő előnyei közé tartozik továbbá, hogy közelebbről nézve nagyobbnak látszik, mint amekkora valójában.

 

Hogyan számolja az LG az ideális ívet?

Sokakban félreértést okozott az a tézis, hogy „az ívelt képernyő minden pontja egyenlő távolságra van a néző szemétől”. Ezt nem egy nézőre kell vetíteni, hiszen általában nem csak egy ember néz egy tévét. Az LG különböző kutatások és tanúsítványok adatainak segítségével kapta meg, hogy egy TV-t átlagosan hány ember, átlagosan milyen távolságból néz.

Amennyiben a televíziót néző emberek feje egymástól vállszélességre van, a tévé széleit összekötik a két szélső ember fejével, és ahol a vonalak metszik egymást, ott lesz a kör középpontja. Így lesz meg az 55”-es ívelt OLED TV ívének 5 méteres sugara. Tehát az LG ívelt koncepciójával élvezetesebbé válhat a televíziózás élménye, akár több néző számára is.

[%IMAGE=20728%]

p { margin-bottom: 0cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 200%; widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: \"Times New Roman\",serif; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: \"Batang\",\"ë°?í??\",serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: \"Times New Roman\",serif; font-size: 10pt; }a:visited { color: rgb(128, 0, 128); }a.western:visited { }a.cjk:visited { }a.ctl:visited { }a:link { color: rgb(86, 148, 206); text-decoration: none; }a.western:link { font-family: \"Arial\",sans-serif; font-size: 10pt; font-weight: bold; }a.cjk:link { font-size: 10pt; font-weight: bold; }a.ctl:link { font-family: \"Times New Roman\",serif; }

[%COLOR=#000000%]Az LG jelenleg magyar piacon kapható ívelt OLED TV-je az 55EA970V modell, amely
3D
SMART TV is egyben, és amelynek bruttó ajánlott bruttó fogyasztói ára 999 990 forint. [%COLOR%]