Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
Sulaki - 2014-12-19

Az OKI "?Tudta-e? sorozat folytatódik...



Szinte minden irodában előforduló feladat a papíralapú dokumentumok elektronikus tárolása és továbbítása. A faxolás ugyan már nem örvend akkora népszer?ségnek, mint egy évtizeddel ezelőtt, az irodai dolgozók időről időre mégis találkoznak az „átküldhetem-e faxon” kérdéssel. Az idő múlásával a szkennelés egyre inkább átveszi ezt a szerepet, sok cégnél viszont párhuzamosan használják a két technológiát. Az OKI legtöbb multifunkciós nyomtatójában mindkettő megtalálható, ráadásul számos funkció teszi egyszer?bbé és könnyebbé a használatukat.

[%IMAGE=21009%]

Ha nem a számítógépünkön szeretnénk tárolni a beszkennelt dokumentumot, akkor vannak rövidebb utak is. A Scan to
USB
funkcióval egyenesen az USB kulcsra menthetjük a digitális verziót, ha pedig inkább e-mailben szeretnénk továbbítani, használjuk a Scan to
e-mail
funkciót. A túlságosan nagy fájlokat a készüléken is tömöríthetjük a File compress használatával.

Az OKI multifunkciós készülékeivel arra is van lehetőség, hogy a faxon keresztül érkező üzeneteket e-mailben is megkapják az illetékes kollégák. Ehhez nincs más dolgunk, mint a Fax to e-mail menüpont alatt beállítani az e-mail címeket, ahová a faxot továbbítani szeretnénk.

[%IMAGE=21010%]

Legtöbbször ugyanazoknak az embereknek szoktunk faxokat küldeni, így hasznos lehet a Speed dial funkció, amellyel egy kiválasztott gyorsbillenty? megnyomásával tárcsázhatjuk az illetőhöz rendelt faxszámot. Ugyanezt megtehetjük egyidej?leg több faxszámmal is a Group dial segítségével.