Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
maxray - 2015-08-18

Az Ericsson Magyarország immár hatodik éve az esemény egyik legnagyobb vállalati partnereként és főszervezőjeként vesz részt a Kutatók Éjszakája eseménysorozatban.Idén is több mint 5000 érdeklődőre számítanak az Ericsson K+F Központjában, a Science Parkban

Több mint 50 programmal - többek között egy világrekord felállításával - készül a vállalat, a szervezésben közel 100 önkéntes ericssonos segít

Ericsson Magyarország világhírű kutatóközpontja, az ország legnagyobb IKT kutató laboratóriuma, minden évben csak egyetlen napon, így idén szeptember 25-én, a Kutatók Éjszakáján nyílik meg a nagyközönség előtt és számos érdekességgel várja az érdeklődőket. A cél az, hogy a mérnöki szakma és általában véve a tudomány szépségei is mindenki számára érthetően és kézzel foghatóan jelenjenek meg.

Robotok, drónok, gondolatvezérléses kisautó, ismét lehet majd markológépet hálózaton keresztül, távolról irányítani az eseményen, valamint olyan technológiákat is láthatnak az érdeklődők, melyek az emberi testet használják az adathálózat részeként. A minden évben teltházas „Öveges Tanár Úr utódai” elnevezésű program keretében Ericsson-díjas fizika tanárok mutatják be kedvenc kísérleteiket. Emellett itt mutatkoznak be az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny győztesei, a Mensa HungarIQa és a Nők a Tudományban Egyesület is.

Az Ericsson Magyarország, az információs és kommunikációs technológiai iparág egyik legnagyobb hazai foglalkoztatójaként évek óta nagy hangsúlyt fektet a természettudományos tárgyak, a matematika és a fizika népszerűsítésére. A cél, hogy az amúgy sokaknak fejtörést okozó tárgyak izgalmas, érdekes, játékos oldalával is megismertesse a fiatalokat.