Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
maxray - 2015-08-24

A Vulcano Titanium a kézi autó gyártás egy igazi különleges remekműve, melyet teljes egészében titánból építettek és alig 2.8 másodperc alatt éri el a 100 km/h-ás sebesséet…

 

A titán felhasználás a gyors járműveknél egyáltalán nem ritka, sok esetben az autók főbb alkatrészei, vagy akár egyes karosszéria elemek is készülnek titánból. A Bentley Continental GT3-R teljes kipufogó rendszere készül ebből a rendkívül erős fémből, míg a GTA Spano karosszériája titán-grafén-szénszál kombinációból áll. Amit viszont eddig még nem láttunk az egy teljes autó tetőtől talpig titánból.

 

Az Icona Vulcano Titanium egy teljes egészében titánból épített szupersport autó, melynek karosszériáját 1000 óra alatt készítettek olasz mesteremberek teljes kézi munkával. A Blackbird SR-71 által ihletett Vulcano motorházában egy LS9-es V8-as található, mely 670 lóerőt és 840 Nm nyomatékot ad le, ám a készítők szerint ez könnyedén fokozható akár 1000 lóerőre is. Az erőátviteli rendszert a korábbi Ferrari mérnökök Claudio Lombardi és Mario Cavagnero tervezték.

 

A Vulcano Titanium 1595 kg tömegű és a 100 Km/h sebességet 2.8 másodperc alatt, a 200-at 8.8 másodperc alatt éri el és a végseessége 354 km/h. Mindezt a lenyűgöző telejsítményt PIrelli P Zero abroncsokon nyújtja. Ahogy említettük az Icona nem tervez többet építeni ebből a kézzel készült remekműből.