Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
maxray - 2015-08-25

A második generációs SmartBand fejlett pulzusérzékelővel rendelkezik, amelynek köszönhetően hasznos információkkal szolgál a fittségedről, jóllétedről és stressz szintedről.A készülék gyengéd rezgéssel és színes LED-ekkel jelez neked, hogy egyetlen hívást, üzenetet, e-mailt vagy értesítést se mulassz el. Éjj

„A piaci ágazat legfejlettebb hordozható eszközének megalkotása volt a célunk – a SmartBand 2 képes olyan biometrikus adatok rögzítésére és közvetítésére, ami a Lifelog felhasználóknak fontos” – mondta Kaz Tajima alelnök, a Sony Mobile Communications UX Creative Design and Planning részlegének vezetője. „A termék nemcsak annak a hatékony elképzelésnek a megvalósulása, hogy a fogyasztók többet tudjanak meg magukról, hanem nekünk is lehetőséget nyújt, hogy a fejlesztő partnereinkkel izgalmas, új lehetőségeket fedezzünk fel.”

 

A szíved, jólléted és a stressz szinted

A SmartBand elemes főegységével megegyező SmartBand2 főegységében lévő gyorsulás- és pulzusmérő együttesen ellenőrzik a pulzust és a szívfrekvencia-változékonyságot, ezzel lehetővé téve a fittség, edzés és stressz szintjeinek mérését egész nap.

A SmartBand 2 automatikusan követi az olyan tevékenységeidet, mint például a gyaloglás, futás vagy egyéb edzésformák, s eközben a pulzusszámodat is folyamatosan méri. A Sony népszerű Lifelog alkalmazása mókás összehasonlítási adatokkal segít nyomon követni hogy hogyan haladsz, emellett inspiráló motivációs üzeneteket is küld a teljesítményed alapján.

 

Az éjszakai alvás még pihentetőbbé válik, hiszen a SmartBand2 alvás közben is gyűjti az adatokat az automatikus alvásérzékelésnek köszönhetően – az okos ébresztőóra funkció pedig az alvási ciklusod alapján a legjobb időpontban ébreszt fel gyengéd rezgésével.

 

Élj okosabban az intelligens értesítési üzeneteknek és kapcsolódásnak köszönhetően

 

A SmartBand2 gyengéd rezgéssel és villogó RGB
LED
-ekkel gondoskodik róla, hogy ne maradj le egy hívásról, üzenetről, e-mailről vagy tweet-ről sem. Emellett a SmartBand segítségével könnyedén irányíthatod a zenét az okostelefonodon vagy a táblagépeden: egy egyszerű érintéssel elindíthatod, szüneteltetheted és átugorhatod a zeneszámokat.

 

Ráadásul, a SmartBand2 rezgéssel jelzi, ha 10 méternél távolabb kerülsz a csatlakoztatott eszköztől, így soha nem fogod elveszteni az okostelefonodat vagy táblagépedet. Továbbá a SmartBand2 egy óra alatt feltölthető, és akár 2 napig is bírja.

 

0-24 órás viselhetőség

 

A SmartBand 2 bármikor és bárhol viselhető köszönhetően a tartós szilikon pántnak, a 2 napos üzemidőnek és a – fedetlen
USB
port
mellett is – IP68 besorolású vízállóságnak.

A Sony Creative Center japán és svéd helyszínein tervezett SmartBand 2 vékony, letisztult külsőt és egy vadonatúj fémkapcsot kapott, így könnyen és biztosan rögzíthető.

 

A SmartBand 2 a megjelenéskor fekete és fehér színben lesz elérhető, rövidesen pedig két további élénk színnel bővül a kínálat: pink és indigókék színekkel. Mivel a főegység megőrizte a korábbi SmartBand kompakt méretét, a technológiát első generációs, vagy egyéb más pántokkal is hordhatod, így még szélesebb lehetőségek közül válogathatsz.

 

2015 szeptemberétől világszerte 60 országban lesz elérhető.

Forrás: http://www.sonymobile.com/hu/products/smartwear/smartband-2/specifications/