Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
maxray - 2015-08-27

A Manfrotto bemutatta a megújult 290 kollekciót, a szenvedélyes hobbi fotósok számára nagy gonddal tervezett állvány-családját, amellyel a fotósok egy komoly lépést tehetnek előre a fotózás iránti szenvedélyükben. 

Az állványok közül minden hobbi fotós igényeinek és fotós tudásának megfelelően kiválaszthatja az ideálisat: aki éppen most kezd komolyabban foglalkozni a fotózással és egyszerű, praktikus, könnyen használható állványt keres, annak az állványa a 290 Light. Ha a stabilitást a fő szempont, akkor merev, szilárd vázával a 290 Xtra a befutó. A 290 Dual különlegessége, hogy a középoszlop könnyedén, egy mozdulattal vízszintbe fordítható, így nagy teret ad a kreativitásnak a kompozícióban. A 290
monopod
pedig könnyű súlyával és kis méretével bárhol, bármikor támasztékot jelent.

Állványfejek
A szettek többféle fejjel kaphatóak, így a fejek közül is választhatunk vérmérsékletünknek megfelelőt. A gömbfej a gyors kezű fotósoknak ideális, akik szeretik a sebességet a kompozíció váltásokkor. A precíz-típusoknak tájfotóhoz vagy csendélethez a megújult 3 dimenziós fej a nyerő. A 290Xtra-hoz ezek mellett választhatjuk a videózáshoz ideális 2 dimenziós fejet is.

 

Kiegészítők Compact állványohoz: Körcserelap és Sony NEX adapter

 

A Manfrotto új Compact állványokhoz tervezett körcserelapja kiemelkedően egyszerű és sokoldalúan használható. Könnyen csatlakoztatható a kamera kézzel, nem kell érmét, csavarhúzót vagy más segédeszközt használni. Az alakjának köszönhetően a kamera mindig a megfelelő irányba állhat.

 

Sony Nex 5R/5T Adapter

A Sony Nex 5R/5T nagyon kis felülettel rendelkezik az állvány-csatlakozása körül, ezért ennek a típusnak az állványra, monopodra való rögzítéséhez egy külön adapter szükséges: a csatlakozó tökéletesen idomul a Sony NEX-ek alakjához, megnöveli a csatlakozás felületét, így ad stabilitást. Az adapter minden új Compact állványhoz kiegészítőként jár, de bármilyen más Manfrotto állványhoz is használható, ha Sony NEX 5R/5T-t szeretnénk rá csatlakoztatni.