Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
maxray - 2015-09-25

Idén a Xerox ismét helyet kapott a Dow Jones Fenntarthatósági Index listáján, amely elismerést immár két egymást követő évben sikerült elérnie a piacvezető dokumentumkezelő vállalatnak. Az 1999-ben bevezetett mutatószám a világ legnagyobbnak számító 2500 vállalatát értékeli gazdasági, környezetvédelmi &eac

A Dow Jones Fenntarthatósági Indexre kerülés elismerést jelent a vállalat munkatársainknak és bizonyítja azt, hogy a fenntarthatóság megvalósítható, ha kellően találékonyak vagyunk, illetve folyamatosan fejlesztjük megoldásainkat, berendezéseinket.– mondta Diane OConnor, a Xerox Környezetvédelmi, Egészségügyi, Biztonsági és Fenntarthatósági területekért felelős alelnöke.

A Xerox évtizedek óta figyel arra, hogy a termékfejlesztéseinél a fenntarthatósági szempontok komoly hangsúlyt kapjanak. Ennek a szemléletnek köszönhetően született meg több mint 30 évvel ezelőtt, többek közt a kétoldalas másolási mód, az irodai gépek energiatakarékos működését támogató kikapcsolási megoldások, vagy a berendezések elektronikai felújítását célzó technológia.

Napjainkban a Xerox számos, a fenntartható fejlődést előmozdító fejlesztéssel van jelen a világban. Ezek közé tartozik az intelligens városi parkolást, mobilitást támogató Merge, amely révén gyorsabban és gazdaságosabban találhatnak helyet járműveiknek az autóvezetők. Szintén a legújabb innovációk közé tartozik a Xerox Print Awareness Tool, amellyel a munkavállalók tudatosabban, a környezetre odafigyelve használhatják az irodai dokumentumkezelési eszközeiket.

2003-ban a Xerox elkötelezte magát az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentésére, amely programja minden kezdeti várakozást felülmúlt: a vállalat energiafogyasztásának 31 százalékos, az üveggáz hatású gázok kibocsátásának 42 százalékos csökkentését érte el, ami a számok nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy 210 ezer tonna szén-dioxid szennyezéstől óvták meg a Földet.

Egyre több befektető az alapján dönt egy üzlet megkötetéséről, hogy a kiszemelt partnere milyen környezetvédelmi szempontok szerint működik. A Dow Jones Fenntarthatósági Index ehhez nyújt mindenkinek egyértelmű referenciát, amely alapján összemérhetővé válnak az egyes vállalatok fenntarthatósági erőfeszítései és azok eredményei. – hangsúlyozta David Blitzer, a Dow Jones Index Bizottságának elnök vezérigazgatója.

A Xeroxot ugyanakkor idén, megszakítás nélkül immár nyolcadik alkalommal beválasztották az FTSE4Good indexsorba is. Ez a tőzsdei mutató azoknak a cégeknek a teljesítményét méri, amelyek megfelelnek a vállalati felelősségvállalás széles körben elfogadott követelményeinek, beleértve ebbe az emberi jogokat, a környezetvédelmet, illetve a társadalmi-és stakeholderi bevonással összefüggő elvárásokat.