Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2015-09-28

Az LG Electronics és a Szépművészeti Múzeum együttműködésében a színeket és a feketét tökéletesen visszaadó OLED televízión elevenednek meg Victor Vasarely, a világ legelismertebb op-art művészének remekművei.

Az LG Electronics és a Szépművészeti Múzeum együttműködésében a színeket és a feketét tökéletesen visszaadó
OLED
televízión elevenednek meg Victor Vasarely, a világ legelismertebb op-art művészének remekművei.


 

Az op-art művészet egyik legkiemelkedőbb képviselője a magyar származású Victor Vasarely, akinek képeit itthon nemcsak Pécsett, hanem az óbudai Vasarely Múzeumban is megcsodálhatjuk. Utóbbi helyszínen ráadásul nem is akármilyen formában: az op-art nagymesterének színes és fekete-fehér geometriai alakzatai még élénkebben és elevenebben tárulnak elénk az LG - a múzeumban kiállított - OLED (azaz organikus fénykibocsátó diódával rendelkező) televízióján.

 

 

 

Vasarely sajátos, optikai trükkökkel és vizuális csapdákkal tarkított egyéni stílusa magával ragadja és nem ereszti a tekintetet, képei optikai hatásuk révén a mozgás és a vibrálás érzetét keltik. Az óbudai Vasarely Múzeumban elhelyezett, több mint négyszáz alkotást számláló hazai kollekció alapos áttekintést nyújt a művész életművéről, korai reklámgrafikáitól egészen a hatvanas-hetvenes évekből származó op-art művekig és plasztikai munkákig.

 

Közép-Kelet Európában az egyik leggazdagabb Vasarely gyűjteménnyel büszkélkedő múzeum látogatói az LG OLED televíziójának köszönhetően ráadásul most olyan műveket is láthatnak a kiállításon, amelyek Pécsett vagy Párizsban találhatóak. A készülék OLED-kijelzőjének minden diódája képes fény kibocsátására és annak teljes kikapcsolására is, ezáltal a mérnöki pontossággal készített fekete-fehér művek, valamint Vasarely későbbi, élénk színekben pompázó festményei különleges élménnyel ajándékozzák meg a múzeum látogatóit. A forradalmi megoldás egyben képes a legmélyebb feketét és végtelen kontrasztarányt létrehozni, így a művész káprázatos színvilágú festményein a mozgás és vibrálás érzete még erőteljesebben érvényesül.

 

 

 

A vizuális élmény és formabontó megoldás kedvelőinek tehát mindenképp érdemes ellátogatni az Óbudai Múzeumba, ami keddtől vasárnapig 10:00 és 17:30 között várja az érdeklődőket (1033 Budapest Szentlélek tér 6.).