Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2015-09-28

A mai naptól jelentkezhetnek a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre az általános iskolás csapatok. Idén a szokásos témák mellett - mint a zsebpénz, bankszámla, biztosítások - a fogyasztói hitel témakörre is fókuszál a verseny. A diákok a befektetett munkáért cserébe egyrészt gyakorla

A mai naptól jelentkezhetnek a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre az általános iskolás csapatok. Idén a szokásos témák mellett - mint a zsebpénz, bankszámla, biztosítások - a fogyasztói hitel témakörre is fókuszál a verseny. A diákok a befektetett munkáért cserébe egyrészt gyakorlati, pénzügyi tudást, másrészt sok értékes nyereményt is kapnak. Idén öt év után módosult a jelentkezési határidő: a nevezési lapokat és az első online forduló megoldásait már 2015. december 18-ig be kell küldeni!

 

A forma és a tartalom nem változik: idén, hatodik alkalommal is 3-5 fős csapatokkal, 4 kategóriában (1-2., 3-4., 5-6. és 7-8. osztályosok) nevezhetnek az általános iskolai tanulók a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre. A tavalyi év sikere után a 2015/2016-os tanévben is négyfordulós a verseny.

 

A vetélkedőt hat évvel ezelőtt azzal a céllal hívta életre a K&H Csoport, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban, játékos formában megismerjék az alapvető pénzügyi fogalmakat. Tavaly már 272 település 435 iskolájából 1 667 érvényes pályázat érkezett, vagyis 6800 kisdiák mérte össze tudását. Ezzel másfélszeresére nőtt a programban résztvevők száma az előző évihez képest. A Bankcsoport célja, hogy a programban résztvevő diákok képesek legyenek tudatos pénzügyi döntéseket hozni a mindennapokban, és felnőve tovább gyarapítsák ismereteiket” - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

 

Idén az első, online fordulóban, a csapatoknak a honlapon elérhető 3 feladatot kell megoldani és beküldeni. A helyes megoldásokat beküldők egy második online fordulón vesznek részt. Ezt követően a tavaszi regionális középdöntőkön versenyeznek a diákok, a legjobbak pedig a budapesti döntőn mérik össze pénzügyi tudásukat a 2015/2016-os tanév végén.

 

A határidőre azonban nagyon kell figyelni, különösen azoknak a csapatoknak, akik évek óta rendszeresen részt vesznek a versenyen. A Bankcsoport ugyanis a négy forduló bevezetése miatt, és hogy legyen idő felkészülni a nehezebb feladatokra, előre hozta a nevezési határidőt. A verseny honlapjáról letölthető nevezési lapokat, valamint az első online forduló megoldásait még idén, 2015. december 18-ig el kell küldeni, és a határidőt a korábbiakkal ellentétben nem hosszabbítják meg. Épp ezért ebben az évben a csapatok olyan feladatokat kapnak az első fordulóban, amiket rövid idő alatt, akár a tanórák, szakkörök keretében is meg tudnak oldani, nem igényelnek előzetes kutatómunkát vagy tervezést” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

 

Idén is megéri a diákoknak legjobb tudásukat adni, hiszen a dobogós helyezettekre értékes nyeremények várnak. Többek között micro hifit,
MP3
lejátszót, walkie-talkie-t, tabletet, karórát, logikai illetve társasjátékot kapnak a győztesek.

 

Tavaly először támogatta kiemelten a Bank a K&H a hátrányos helyzetűekért program keretében a rászoruló diákokat. Ezt a programot idén is folytatni szeretnénk. A tavaly meghirdetett pályázatunkon közel száz laptopot is kiosztottunk a lemaradó kistérségek iskolái között. Bízunk benne, hogy az ott tanuló diákok ezekkel az eszközökkel nagyobb esélyekkel indulnak a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőn csakúgy, mint majd a megszerzett tudás révén - az iskolát elhagyva -, az életben is” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

 

Az érdeklődők a www.kh-vigyazzkeszpenz.hu weboldalon megtalálnak minden információt a versenykiírásról, emellett a tavalyi feladatokból és a pedagógusoknak készült oktatási segédanyagból, módszertani videó-sorozatból is ötleteket lehet meríteni a felkészülés során. Tavaly óta online regisztrációs felületen is lehet nevezni. A verseny alapja a K&H támogatásával kiadott, a honlapról ingyenesen letölthető Ez kész! Pénz! című rajzfilm. A diákok a bankfióki mentorprogram keretein belül a hozzájuk legközelebb lévő bankfiókba is ellátogathatnak, ahol saját szemükkel láthatják, miként folyik a munka egy pénzintézetben.

 

A K&H Csoport célja, hogy a gyerekek - szüleikkel és a pedagógusukkal együtt -   minél színesebben, változatosabban és játékosabb formában ismerkedhessenek meg a pénzügyekkel. Ezt a célt segíti ezentúl egy új mobil applikáció is, a K&H univerzum. Az alkalmazás új, játékos módon közelíti meg az interaktív tanulást: a játékosok a galaxisban egyik bolygóról a másikra utazva ismerkednek meg döntéseik hatásával, pénzügyi következményeivel. Saját bolygójukon érdekes mini-játékok révén fejleszthetik készségeiket, ügyességüket, majd saját otthont építhetnek, melyet tetszés szerint berendezhetnek. A játék felépítéséből adódóan minden korosztály megtalálja a számára érdekes elfoglaltságot, és könnyedén sajátíthatja el az alapvető pénzügyi döntéseket: testvérek, barátok közösen játszhatnak, és játszva tanulhatnak.