Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
Sulaki - 2015-10-01

Az okostelefon a Google legújabb, Marshmallow operációs rendszerével érkezik

Az LG Electronics (LG) és a Google hivatalosan is bemutatta együttműködésük legújabb gyümölcsét. A Nexus 5X a Google legújabb, Android 6.0 (Marshmallow) operációs rendszerével, lenyűgöző teljesítménnyel, kiváló képalkotási lehetőségekkel és fejlett biztonsági szolgáltatásokkal érkezett. Az okostelefon a Google és az LG tudásának legjavát hordozza.

 

Erős és gyors

A Nexus 5X tűéles, 5,2-hüvelykes, 423ppi képpontsűrűségű, Full
HD
IPS kijelzője és fejlett In-Cell Touch technológiája gyorsabb érintésfelismerést, jobb kültéri láthatóságot és élesebb képeket garantál. A Qualcomm Snapdragon 808
processzor
által vezérelt okostelefon egyenletes és könnyed teljesítményt nyújt még az erőforrást igénylő feladatok közben is. A gyors C-típusú
USB
porttal már egy 10 perces töltés is elég energiát szolgáltat ahhoz, hogy az akkumulátor közel négy óra hosszan üzemeljen.


 

Kitűnő képalkotás minden körülmények között

A Nexus 5X 12,3
megapixeles
hátsó és 5 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik. Mindkét képérzékelő szenzor, a hátlapi kamera 1,55 mikrométeres szenzora és a kijelző feletti kamera 1,4 mikrométeres szenzora több fényt képes „elnyelni”, mint bármelyik korábbi Nexus modell, így
fényesebb és lenyűgözően részletgazdag képek készítésére képes még az ideálisnál rosszabb fényviszonyok között is. Ez a készülék az eddigi legfejlettebb multimédiás Nexus telefon, 4K és „slow-motion” videók rögzítésére is alkalmas.


 

 

Fejlettebb biztonság már az ujjhegyünkkel

A Nexus 5X biztonságosabb, a Nexus Imprint használatával pedig könnyebben kezelhető, mint valaha. Az ujjhegy szenzor könnyedén elérhető helyen, a hátlapon kapott helyet, egyetlen érintése elég ahhoz, hogy a készülék bekapcsoljon és azonnal működésbe lépjen. Az amerikai felhasználók számára külön öröm, hogy a Nexus Imprint az Android Pay szolgáltatással is működik, így az ország több ezer pontján fizethetnek majd gyorsan és könnyen.

 

Nagyon örülünk, hogy ismét a Google-lel dolgozhattunk együtt az eddigi legjobb Nexus készülékünk megalkotásán – nyilatkozta Juno Cho, az LG Electronics Mobile elnök-vezérigazgatója. – A lehető legjobb hardvert akartuk elkészíteni a Google legfejlettebb szoftveréhez, és büszkék vagyunk a közösen elért eredményre.

 

Nagy megtiszteltetés, hogy az LG-vel közösen alkothattuk meg az igen közkedvelt Nexus sorozat legújabb tagját, az új Nexus 5X-et, vele együtt pedig az Android 6.0 Marshmallow-t, az eddigi legkidolgozottabb és legjobb teljesítményű operációs rendszerünket” – mondta el Hiroshi Lockheimer, a Google Android, Chromecast és a Chrome
OS
rendszerekért
felelős alelnöke.


 

A Nexus 5X mától kapható előrendelésben a Google Store-ban (store.google.com) elsőként az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Koreában és Japánban, ami várhatóan jövő hónap végétől érkezik majd meg a megrendelőkhöz. Az okostelefon október 19-től jelenik majd meg a többi piacon is, mintegy 40 országban, ahol a Google Store, illetve helyi partnerek kínálatában lesz elérhető a negyedik negyedév során. Az egyes piacok árait és elérhetőségeit a következő hetekben hozzák nyilvánosságra.

 

 

 

Fő specifikációk:

 

  • Chipset: 1.8
    GHz
    Qualcomm
    ® Snapdragon™ 808


  • Operációs rendszer: Android 6.0 Marshmallow

  • Kijelző: 5.2”,
    Full HD
    IPS (1920 x 1080 / 423ppi)


  • Memória: 2GB LPDDR3
    RAM
    / 16 vagy 32GB eMMC ROM


  • Kamera: Hátsó) 12.3
    MP
    -ig, F2.0 apertúrával


Első) 5 MP, F2.0 apertúrával

  • Akkumulátor: 2,700mAh (beépített)

  • Méret: 147 x 72.6 x 7.9mm

  • Súly: 136 g

  • Hálózat:
    LTE
    -A Cat 6


  • Kapcsolat:
    Wi-Fi
    802.11 a, b, g, n, ac /
    Bluetooth
    4.2 /
    NFC
    / Type-C USB


  • Színek: Carbon / Quartz / Ice

  • Egyéb: 4K videó / kettős
    vaku
    / IR lézeres autófókusz / ujjlenyomatolvasó