Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2015-11-03

Az Acer a napokban jelentette be legfrissebb monitorjait – a BX0 és CB1 sorozatot. Mindkét új termékcsalád egyaránt high-end dizájnnal és teljesítménnyel rendelkezik, lenyűgöző képalkotással és színhűséggel.

Az Acer a napokban jelentette be legfrissebb monitorjait – a BX0 és CB1 sorozatot. Mindkét új termékcsalád egyaránt high-end dizájnnal és teljesítménnyel rendelkezik, lenyűgöző képalkotással és színhűséggel.




Látványban is egyedülálló

Azoknak a felhasználóknak tervezték az új termékeket, akik elsősorban a nagy betekintési szöget és a magas felbontást részesítik előnyben. Nos, a CB1 sorozat pontosan ilyen: akár 4K Ultra
HD
-ben élvezhető a megjelenített kép, ezáltal sokkal hatékonyabb lesz a munkavégzés professzionális lehetőségeket nyújtva. 178 fokos betekintési szögével a CB1 sorozat kristálytiszta képmegjelenítést és hű színvisszaadást nyújt, elmosódás- és torzításmentesen, a TN panelek minden előnyével.


Ugyanezek a tulajdonságok jellemzik a BX0 sorozatot is, ultraszéles 21:9-es kijelzőivel a felhasználók ténylegesen átélhetik a játékélményt és szórakoztatást. Ugyanakkor nagyszerű választás dokumentumok szerkesztése kapcsán is, köszönhetően a részletgazdag megjelenítésnek. Akár 4K UHD felbontással (3840x2160) is elérhető a sorozat, így lehetőség van akár négy ablakban egyenként 1080p-s tartalmakat is megtekinteni tisztán, részletesen.

Tökéletes színek

Az Acer CB1 és BX0 sorozatú monitorok egyaránt hordozzák az Acer ColorPlus technológiát, a gazdag és konzisztens színvisszaadás érdekében. 6 tengelyes színbeállítással, 100 százalékos sRGB támogatással kapunk valós, lenyűgöző árnyalatokat. Ezek a technológiák olyan szakemberek által lettek kifejlesztve, akik számára egyértelmű az egyezés a képernyőn és nyomtatott felületeken látottak közt – ezek a tulajdonságok akár kép- és videószerkesztéshez is nagyszerűek.

Gyors válaszidő

A CB1 sorozat 1ms GTG gyors válaszidővel rendelkezik, ezáltal a felhasználók hihetetlenül valós képvisszaadást kapnak. Nem számít, hogy az akcióban milyen gyorsan mozognak az objektumok a képen, nincs szellemkép, vagy elmosódás. A BX0 sorozat is rendelkezik az Adaptive-Sync technológiával, amely arra lett kifejlesztve, hogy az esetleges stream-hibákat digitálisan feljavítsa és optimalizálja, szinkronban a GPU-val.




Fejlett felhasználói élmény

A PIP/PBP technológia révén a felhasználók multitask feladatokat is tudnak végezni. A BX0 és a CB1 sorozat kép-a-képben opciója által egyszerre nézhető a kedvenc film, miközben párhuzamosan chatelünk ismerőseinkkel. Mindezek mellé a monitorokhoz két különböző, egymástól független képforrás is csatlakoztatható.

A BX0 sorozat egyik leginnovatívabb részlete talán az Acer ZeroFrame kialakítás. Az ultravékony tokozás még magasabb szintre emeli a felhasznnálói élményt, megspékelve a játék és multitasking élményével. Akár a CB1, akár a BX0 sorozat esetében ergonómikusan kialakított Acer ErgoStand talpazatokról beszélünk, melyek segítségével 150 mm magasságállítás, valamint -5-35 fok közti forgatás és 60 fokos döntés érhető el, de lehetőség van fali rögzítésre is a VESA opció segítségével. Nem számít, hogy milyen helyzetben szeretnénk használni a monitorokat, minden téren megtalálhatjuk számításainkat.

Kellemes és pihentető a szemeknek, feldobja a környezetet

A masszív felhasználókra gondolt az Acer akkor, amikor az Acer EyeProtect technológiát alkalmazta ezeken a monitorokon is – redukálva a szem fáradtságát, és még komfortosabb megtekintési élményt garantál. A CB1 és BX0 sorozatok mindegyik modellje el lett látva villódzásmentes technológiával is, kék fény szűrővel, valamint Acer ComfyView-val is, ezáltal alacsony és magas fényerejű környezetben is tökéletes a vizualitás a matt panel által.

Az Acer mindig is kiemelt hangsúlyt fektetett a környezetvédelemre. A BX0 és a CB1 sorozatok is ENERGY STAR minősítésűek,
EPEAT
Gold és
TCO
certifikált termékek.