Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2015-11-25

Szakértők adnak bevezetést a légi informatikába – a jegyfoglalástól a raktér súlyelosztásán át a papírmentes kabinig

A légi informatika sajátos IT szakterület, amely meghatározza a légitársaságok és a repülőterek legalapvetőbb működését, a repülőjegy foglalásától az úticél eléréséig. A téma legfontosabb hazai szakértője, a 20. születésnapját ünneplő Lufthansa Systems Hungária Kft. (LSYH) Budapestről 300 légitársaság és repülőtér működését segíti. November 26-án délután különleges Demo Day-en mutatják meg az érdeklődő szakembereknek, hogyan működik az airline IT a gyakorlatban.

 

Az 1995-ben alapított Lufthansa Systems Hungária Kft. a Lufthansa Systems leányvállalata. Budapesti irodájában több százan dolgoznak, többségükben programozók, akik munkájukkal több mint 300 légitársaság hatékony és biztonságos működéséhez járulnak hozzá. Különleges szakterületük megismertetésére a jubileum alkalmából most Demo Day-t szerveznek.

 

A „LSYH 20” elnevezésű rendezvényre elsősorban fiatal, pályakezdő, vagy néhány év munkatapasztalattal rendelkező programozókat várnak. Az évforduló alkalmából létrejött az Első Légi Informatikai Meetup közösség is, amelynek nyitó találkozója a Demo Day lesz.

 

Check-in

Az LSYH 20 rövid előadásai megmutatják, milyen pontokon határozza meg ez a különleges IT szakterület a légitársaságok és a repülőterek legalapvetőbb működését, a repülőjegy foglalásától a repülés biztonságán át az utazási élményig.

A témák szakértői áttekintést adnak az 1995-től máig tartó technológiai fejlődésről, amikor már az interneten foglalunk szállást, online csekkolunk be, és az okostelefonunkon keressük meg az utazással kapcsolatos információkat.

A résztvevők betekintést kapnak egy, a repülőgép optimális súlyeloszlását biztosító,
Java
Enterprise technológián alapuló alkalmazás kulisszatitkaiba is. A cég szakemberei beszélnek majd a BYOD témájáról, papírmentes kabinokról,
3D
vizualizációról, full stack JavaScript fejlesztésről, és a légitársaságoknak és az utasoknak szóló alkalmazások tervezésének ergonómiai és UX szempontjairól.

Az esettörténetek hátterében időnként Új-Zéland, India, Hong Kong vagy Svédország képei tűnnek fel, a légi informatikai projektek ugyanis a világ sok távoli pontját érintik.

 

A program moderátora Bazsó Gábor, blogger, kreatív szakember, a közlekedési technológia szerelmese lesz. Az érdeklődők vele együtt tehetnek próbát egy repülőgép-szimulátorral is a helyszínen.

 

Az „LSYH 20” rendezvény november 26-án, 17.30-kor kezdődik az Infopark E épületében.

 

Részletes program és jelentkezés a Demo Day weboldalán: https://20th.lhsystems.hu/