Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2016-01-21

A Samsung Electronics leleplezte frissített ’Smart Hub’ felhasználói felületét és új Smart Control távirányítóját, ami megújult felhasználói élményt (UX) is magában hordoz. Ezek az okostelevíziós fejlesztések egyszerű hozzáférést biztosítanak a felhasználók számára

A Samsung Electronics leleplezte frissített ’Smart Hub’ felhasználói felületét és új Smart Control távirányítóját, ami megújult felhasználói élményt (UX) is magában hordoz. Ezek az okostelevíziós fejlesztések egyszerű hozzáférést biztosítanak a felhasználók számára, hogy kedvenc tartalmaikat egy helyen, egyetlen távirányítóval érhessék el.

 

A televíziózás világa folyamatosan változik, egyre több a választási lehetőség és egyre összehangoltabbak az eszközök. Éppen ezért, fő célkitűzésünk, hogy minél egyszerűbbé tegyük az emberek számára az új tartalmak felfedezését és fogyasztását – mondta el Won Jin Lee, a Samsung Electronics Visual Display üzletágának elnöke – 2016-ban a Samsung Smart Hub kezelői felülete és Smart Control távirányítója a legátgondoltabb, legkényelmesebb és legintuitívabb tévés felhasználói élményt nyújtja. Együttesen olyan választást és teljesítményt kínálnak, amit a felhasználók elvárhatnak napjaink technológiájától a szórakoztató elektronika terén”

 

Smart Hub: Minden szórakozás egy helyen

 

Az új Smart Hub felület elszakad a különböző tartalomforrásoktól és eszközöktől, és inkább egy integrált szolgáltatás platformot hoz létre. A felhasználók képesek lesznek zökkenőmentesen váltani a lineáris és OTT (over-the-top) tartalmak, valamint egyéb csatlakoztatott eszközök, például videójáték konzolok vagy Blu-ray lejátszók között. A frissített felületen keresztül egyszerűen böngészhetünk a népszerű címek között, így gyorsan megtalálhatjuk, amit nézni vagy játszani szeretnénk. Az új felület elmossa a határt a tévéhez csatlakoztatott források és eszközök között, könnyebb és gyorsabb hozzáférést biztosítva a keresett tartalmakhoz. A Smart Hub felülete személyre is szabható, vagyis tetszés szerint rendezhetjük el kedvenc szórakoztató műsorainkat és saját válogatásainkat.

 

Samsung Smart Control távirányító: egyetlen kapcsoló a tévéhez kötött eszközökhöz

 

A Samsung Smart Control távirányító önmagában elég szinte az összes Samsung Smart TV-hez csatlakoztatott eszközhöz, vagyis nincs szükség több távirányítóra. A Smart Control akár több mint három, a tévéhez kapcsolt további készülék irányítását is megoldja egyben. Az új távirányító Tizen platformra épül, így az automatikus forrásfelismerésnek köszönhetően a Smart Control gyorsabb és zökkenőmentesebb hozzáférést biztosít a szórakoztató tartalmakhoz. Azonnal felismeri az OTT és set-top boxokat, Blu-ray lejátszókat, játékkonzolokat, és egyéb csatlakoztatott eszközöket.

 

Samsung Customer Experience Lab: mit szeretnének a felhasználók valójában

 

A Samsung új Smart TV-je, a továbbfejlesztett Smart Hub felülettel részben a vállalat Customer Experience Labjében (Felhasználói Élmény Laborjában) készült, a Szilícium-völgyben. „Szerettünk volna egy újfajta élményt nyújtani a felhasználóinknak, amely összekapcsolja az élő tévéadást a streaming szolgáltatásokkal, és egyéb tartalomforrásokkal – nyilatkozta Chris Turkstra, a labor alelnöke – Többé nem kell számon tartani a rengeteg kapcsolót, hogy a különböző eszközeinket irányítsuk, mindössze egyetlen Samsung Smart TV-re lesz szükségünk.”