Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
maxray - 2016-02-12

A Samsung Electronics a 2016-os EU Forumán mutatta be azokat az innovatív technológiáit, amelyek gyökeresen megváltoztathatják a jövőben a felhasználók életét. A vállalat elsősorban a folyamatosan online, „okos életstílus” illő eszközökre fókuszál, miközben lerántja a leplet azokról a termékcsaládokról, amelyek m&aacut

 

„A Samsung megállás nélkül azon dolgozik, hogy segítsen az embereknek okosabbá tenni a mindennapjaikat. Idén az összekapcsolható termékeinkkel és szolgáltatásainkkal ismét nagy lépést teszünk e cél felé – nyilatkozta David Lowes, a Samsung Europe marketing igazgatója. – Továbbra is javítjuk és forradalmasítjuk a felhasználóink életét azáltal, hogy meghallgatjuk, és adott esetben megelőzzük az igényeiket, így olyan termékeket és szolgáltatásokat hozhatunk létre, amelyek meghatározó fejlődést jelentenek az életükben és gazdagítják azt.”

 

Az EU Forumot hagyományosan a januári Szórakoztató Elektronikai Kiállítást (CES) követően rendezik meg. Ez utóbbi a Samsung számára rendkívül sikeresen zárult, hiszen a vállalat kiemelkedően sok, 80 díjat zsebelt be, sőt a TV kategóriában elnyerte a legjobb innovációért járó díjat is.

 

A vizuális és audio élmények új mércéje

 

A rendezvényen lehull a lepel a Samsung SUHD TV-inek új termékcsaládjáról, amely tagjai egyedülálló képminőséget nyújtó, kadmiummentes technológiával készült kijelzőket kaptak. A világ első káva nélküli, ívelt készüléke minden szögből gyönyörű. Emellett a létező legokosabb felhasználói élményt kínálja, hiszen a nézők egy helyen érhetik el az összes szórakoztató tartalmat. A világon kizárólag a Samsung 2016-os SUHD TV-i rendelkeznek kadmiummentes 10-bites kijelzővel, így valósághű képminőséget, lenyűgöző fényerőt, kivételes kontrasztot és a Samsung által kínált eddigi legélethűbb színvilágot hozzák el a nappalinkba.

 

Ez az új sorozat prémium, HDR-es élményt nyújt, a legalább 1000 nites HDR-rel a világos és sötét színek közti különbség kimagasló lesz. Az új Ultra Black technológia szintén jelentősen csökkenti a fényvisszaverődést és a csillogás minimalizálásával javítja a képminőséget.

 

A Samsung 2016-os Smart TV-inek beépített Tizen operációs rendszere megkönnyíti a felhasználók számára kedvenc tartalmaik és szolgáltatásaik elérését, hiszen a TV adásoktól és a filmektől kezdve a játékokig és a műsorújságig minden egy helyen található meg a Smart Hub felületen. Vége a távirányító-rengetegnek is, a Samsung Smart TV-i ugyanis automatikusan felismerik a csatlakoztatott
set-top box
típusát, akárcsak a játékkonzolokat, az OTT boxokat és a házimozi rendszereket.

 

A 7000-es modellektől a 9000-es szériáig a teljes SUHD sorozat bemutatkozik, így a Samsung 2016 tavaszán az SUHD készülékek széles választékát vezeti majd be az európai piacra.

 

A vállalat emellett leleplezte az első Ultra
HD
Blu-ray lejátszóját, a HDR kompatibilis UBD-8500-at is, amely a megszokott Blu-ray lejátszóknál négyszer nagyobb felbontást és hatvannégyszer magasabb színmegjelenítést kínál. Az UBD-K8500 beépített felskálázó technológiája javítja a sztenderd Blu-ray lemezek és
DVD
-k képminőségét, így a felhasználók akár
CD
lemezeiket is lejátszhatják vele. A Samsung Ultra HD Blu-ray lejátszója márciustól Európa-szerte elérhető lesz. Minden egyes készüléket a Fox Home Entertainment Mentőexpedíció című filmjének Ultra HD minőségű kópiájával árusítják majd, Matt Damonnal a főszerepben.

 

Bemutatkoztak emellett a Samsung audio termékcsaládjához tartozó legújabb kiegészítői is, így a vállalat első Dolby Atmos hangzással rendelkező hangprojektora, amely egyben a világ első, két Dolby Atmos-képes vezeték nélküli hátsó hangfallal is rendelkező termékcsaládja. A teljes HW-K950 csomag elképesztő 5.1.4-es hangzással lesz elérhető.

Az eseményen a Samsung bemutatja legújabb ívelt monitorait is, amelyeken keresztül nagyszerűen demonstrálhatja a professzionális kijelzőiben rejlő lehetőségeket. A CF591-es és CF390-es monitorok bemutatásával a Samsung továbbra is fenntartja úttörő szerepét az ívelt kijelzők területén, a korábbinál is jobb láthatóságot és kényelmet biztosítva. Ezeket az 1800R íveltségű monitorokat az emberi szem természetes formájának figyelembevételével alakították ki.

 

A digitális eszközök új generációja, amely átformálja az otthonokat

 

A Samsung digitális háztartási eszközök terén kivívott piacvezető pozícióját tükrözik legújabb okos és praktikus innovációi is, amelyek valódi áttörést hoznak a házimunka terén.

 

Az új, elöltöltős AddWash mosógép például rendelkezik egy külön kis ajtóval, amin keresztül a program elindítása után is hozzáadhatók a kifelejtett, vagy a kézzel mosható ruhák, de akár plusz mosószer is a mosási program megszakítása vagy újraindítása nélkül.

 

A mosógép egy sor további okos funkciót is tartalmaz, amelyek az Android mellett az iOS- alapú okostelefonokkal is kompatibilisek. Így a felhasználók nem csak azt követhetik nyomon egyszerűen, hogy hol tart a program, de okostelefonjuk arról is értesítést küld, mikor kezdődik a mosás újabb szakasza, így a kényes textíliák is tetszés szerint adagolhatók a mosás vége felé.

 

Az AddWash mosógépben a Samsung időtakarékos és hatékony mosást lehetővé tevő innovációja is helyet kapott: a SuperSpeed funkció jóvoltából egy teljes normál mosási program időtartama kevesebb, mint egy órásra csökkent, miközben a mosás minőségét tekintve nem kell kompromisszumot kötni. Az AddWash mosógép ebben hónaptól már elérhető Európában.

 

Az EU Forum alkalmával a Samsung bejelentette illusztris Séfek Klubjának (Club des Chefs) nyolcadik tagját is. A francia-angol két Michelin-csillagos séf, Michel Roux Jr. személyében, aki amellett, hogy a Gavroche and Roux konyhájáért felel, TV-s személyiségként is ismert, mint az Egyesült Királyságban a BBC népszerű Masterchef showjának zsűritagja és műsorvezetője.

 

Sor került a vállalat bővülő robotporszívó termékcsaládjának bemutatására is. A paletta új tagja, a POWERbot Turbo
Wi-Fi
más vezető márkákhoz képest hetvenszer nagyobb szívóerőt képes kifejteni, Cyclone Force rendszere pedig a nagy centrifugális erő révén hatékonyan szedi fel és választja el a szennyeződéseket, és azokat egy külső kamrába juttatva megakadályozza a filter megrongálódását, egyben biztosítja az egyenletes szívóerőt is.

 

A Smart Control Wi-Fi funkcióval a felhasználó okostelefonjával is távirányíthatja a porszívót, a “Select & Go™” beállítással pedig minden egyes helyiséget elnevezhetünk a lakás virtuális térképén, majd kiválaszthatjuk a takarítandó területeket, a porszívó pedig automatikusan arra veszi az irányt. A továbbfejlesztett digitális térképalkotási rendszerével az eszköz szó szerint “lát”: a lakás ragyogóan tisztává válik, miközben a felhasználónak a kisujját sem kell mozdítania.

 

A 2016-os EU Forum egyik legfontosabb újdonsága a Family Hub hűtőszekrény, amely igazi okos otthonná alakítja a konyhát, hiszen segítségével új módon szervezhető a bevásárlás és az ételkészítés. A gép központi eleme a 21,5 hüvelykes
Full HD
LCD
érintőképernyő, amely a hálózatba kapcsolt okos eszközök digitális vezérlőpultjaként is használható, egyesítve magában a nagy teljesítményt és a hűtőszekrények között eddig példátlan, forradalmi technológiát.

 

 

A Family Hub fő funkciói:

 

 

  • Továbbfejlesztett Food Managment: A hűtő belsejébe szerelt három, kiváló minőségű kamera minden ajtócsukódáskor képeket készít a fridzsider belsejéről. Ezek a képek aztán az okostelefonunk segítségével bárhonnan, bármikor visszanézhetők.
 

  • A család központi irányítórendszere:A Samsung Family Hub hűtőszekrény kijelzőjén üzeneteket hagyhatunk, kitűzhetjük a fotóinkat, megoszthatjuk a naptárunkat vagy akár művészi munkáinkat is, mindehhez csupán az okostelefonunkra lesz szükségünk.
 

  • Összekapcsolt szórakozás: A beépített hangfalakat, vagy saját, vezeték nélküli
    Bluetooth
    hangszóróinkat használva már az egész lakásban szólhatnak kedvenc zenéink. A Samsung Smart TV-k kijelzőjét tükrözve pedig a kedvelt tévéműsorok a Family Hub kijelzőjén közvetlenül is megtekinthetők.
 

Áttörés a mobil teljesítmény és a hordható okos eszközök terén

 

A 2016-os Európia Fórumon a Samsung szintén bemutatja a hamarosan elérhető új Gear S2 classic 18 karátos rózsaarany és platina okosóráit. A Samsung bővíti mind az óratest, mind pedig a hozzá tartozó szíjak kínálatát. Így a felhasználók a belső funkciók mellett az okosóra külsejét is mindinkább egyedi életstílusukhoz és személyiségükhöz alakíthatják. A vállalat ehhez olyan tervezőket nyert meg, mint Colombo, aki a prémium szíjakat tervezte. Az óra kreatív és játékos oldalát a Peanut karakterek, valamint olyan művészek munkái erősítik, mint Keith Haring, Jean-Michael Basquiat, Jeremyville vagy Burton Morris alkotásai.

 

A Gear S2 a jövőben iOS operációs rendszerrel működő eszközökkel is kompatibilis lesz, hogy a mobil felhasználók szélesebb köre is megtapasztalhassa az okosóra előnyeit.

 

A Samsung Galaxy TabPro S, a világ legvékonyabb és legkönnyebb kettő az egyben tabletje is megtekinthető lesz a kiállításon. A Samsung világszínvonalú technológiája a Microsoft Windows 10 operációs rendszeren fut. A készülék a laptopok és tabletek legnépszerűbb funkcióit egyesíti, így a felhasználók
PC
élményt élhetnek át egy pehelysúlyú tableten keresztül, így tapasztalva meg a lehető leghatékonyabb mobil élményt.

 

Karcsú és könnyű kialakításával a Galaxy TabPro S-t arra tervezték, hogy akár egész nap könnyedén hordozható legyen. Az eszközhöz tartozó teljes méretű billentyűzet ugyancsak a használhatóságot hivatott növelni. A klaviatúra rugalmas sarokpántja lehetővé teszi, hogy a képernyő minden körülmények között tisztán, bármely szögből optimálisan látható legyen.

 

A Galaxy TabPro S-t olyan technológiai jellemzők teszik úttörővé, mint a piac első Windows operációs rendszerrel futó Super
AMOLED
kijelzője, illetve a gyors töltéssel elérhető akár 10,5 órás üzemidő. A termékhez külön megvásárolható multi-port adapter és Bluetooth Pen szintén hozzájárul az eszköz hatékonyságához.