Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2016-04-24

  A Samsung Safety Screen segít, hogy a felhasználók mindig megfelelő olvasási távolságban tartsák mobil eszközeiket

A Samsung Electronics bemutatta Samsung Safety Screen alkalmazását, amely segíti a felhasználókat - különösen a gyerekeket - abban, hogy mobil eszközüket mindig egészséges távolságban tartsák a szemüktől.

 

Az ingyenesen letölthető applikáció minden Android készülékre elérhető a Google Play Store-on keresztül. A Samsung Safety Screen egy háttérben futtatható és a szülők által akár jelszóval is levédhető program, amely jelez, ha a készülék túl közel kerül a szemhez. Ekkor a fejlett arcfelismerő szoftvernek köszönhetően egy barátságos animáció ugrik fel, és lezárja a képernyőt. A feloldáshoz a készüléket egyszerűen csak biztonságos, legalább a minimális javasolt távolságba kell helyezni a szemtől.

 

A Samsung felelős globális nagyvállalatként amellett, hogy a legfejlettebb technológiai újításokkal szolgálja a vásárlók kényelmét és segíti mindennapjaikat, arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy termékei hosszú távú használata is kímélő legyen a szemnek. Ehhez járul hozzá új Samsung Safety Screen alkalmazásunk is, amely szórakoztató, mégis hatékony módon óvja a látás épségét” - mondta el Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vállalati kommunikációs vezetője.



A Vision Council nemzetközi szervezet felmérései szerint a rövidlátás (myopia) egyre többeket érintő probléma, melynek kialakulását genetikai és környezeti tényezők egyaránt befolyásolják. Az utóbbiak közé sorolható, hogy míg az olyan „rövid-távolságú” aktivitásokkal töltött idő, mint a digitális eszközhasználat, folyamatosan nő, addig egyre rövidebb ideig éri szabadidős tevékenység során természetes fény a szemet. A digitális eszközökkel a gyermekek és a tinédzserek is megerőltethetik a szemüket, amely hosszú távon ronthatja a látásukat.

 

Tarek Sabbagh, a Samsung Gulf Electronics IT és mobil üzletágának vezetője elmondta: „Az elektronikus eszközök használatának mértéke minden korosztályon belül rendkívül gyorsan növekszik. A mobiltelefonokat és a tableteket szórakozásra, így filmnézésre és játékra is használják, az utóbbi időben pedig már az oktatás területén is alkalmazzák, számos iskolában a táblagépek már a tanterv részét képezik. Megfigyeltük, hogy a gyermekek egyre több időt töltenek eszközeikkel, túl közel tartják azokat a szemükhöz, ami nem ideális, hiszen hosszabb távon károsíthatja a látásukat. A világ vezető innovátoraként törődünk vásárlóink egészségével és biztonságával, éppen ezért mutatunk be egy olyan forradalmian új applikációt, amely figyelmezteti a felhasználókat, hogy megfelelő távolságból nézzék az eszközeiket, ezáltal védi a szemüket.”

 

A Samsung Gulf Electronics a Leo Burnett MENÁ-val közösen fejlesztette az alkalmazást azzal a céllal, hogy jobbá tegye az emberek életét. A Samsung Safety Screen applikáció a legutóbbi Dubai Lynx díjátadón már elismerésben is részesült. Több más régiós innováció mellett a Samsung az idén bemutatta KalimaLock nevű alkalmazását is, amelynek célja, hogy a fiatalabb közönség körében népszerűsítse az arab nyelv használatát. A Samsung által fejlesztett KalimaLock alkalmazás az arab szavak írására és kiejtésére oktatja a felhasználókat, miközben számos értelmezést és másodlagos jelentést is társít a kifejezésekhez