Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2016-04-29

Az OLED technológia lenyűgöző képminőséget nyújt és elhozza a rendezők filmszerű képi világát a fogyasztók hétköznapi életébe.

Az LG egy korábban soha nem látott videóban mutatta ma be Francis Ford Coppola üzenetét, melyben az elismert hollywoodi rendező, mint az otthoni moziélmény új mérföldkövét üdvözli az LG
OLED
technológiát.


 

A tökéletes feketével és az általa életre keltett hihetetlenül élethű és ragyogó színekkel az LG OLED TV-k megnyitják az utat a filmkészítők előtt, hogy egy eddig elképzelhetetlen módon hozzanak létre tartalmakat. Az LG OLED-technológiáját már az iparági szakértők is méltányolták, mint „a valaha látott legjobb képminőség”. Coppola elismerő szavai számos más Oscar-díjas rendező véleményével csengenek egybe, akik szintén elismerték az LG OLED TV-k kiváló képminőségét, mint napjaink televíziós technológiai áttörését.

 

Amikor először néztem meg az Apokalipszis most című filmet egy LG OLED televízión, elöntöttek az érzelmek. Nem csak azért, mert annyira élethű volt és úgy éreztem, hogy ott ülök a rendezői székemben 40 évvel azelőtt, hanem mert végre olyan moziélményben volt részem, amilyet mindig is szerettem volna átadni” jegyezte meg Coppola. „Minden jelenet olyan eleven és lenyűgöző, és minden részlet annyira tökéletesen tiszta és magával ragadó volt! Sok ilyen részlet, amelyek korábban elvesztek a televíziók képernyőjén, most végre életre keltek és visszakapták a megérdemelt dicsőségüket.”

 

2014-ben, az elsőként bemutatott LG OLED modellek a televíziók teljesen új kategóriáját hozták el, amely mind a szakemberek, mind a fogyasztók véleménye szerint a jelenleg elérhető legjobb képminőséget nyújtja. Az OLED technológia lényege, hogy a panel minden egyes pixele önállóan bocsát ki saját fényt, illetve egyenként ki-és bekapcsolható, így tökéletes feketét, ezáltal lenyűgöző kontrasztokat, valamint élesebb és életszerűbb képeket képes megjeleníteni. Az OLED technológiával a tévénézők bármely szögből nézve is zavartalanul élvezhetik a tökéletes fekete által életre keltett hihetetlen színeket, amely az
LCD
és
LED
televíziókon nem valósítható meg. Az LG OLED TV-k által nyújtott fekete árnyalatok akár 200-szor is mélyebbek, mint amire az LCD panelek képesek, így végtelen kontrasztarányt és élethű színeket kapunk.


 

Coppola kifejtette, hogy az Apokalipszis most forgatása miatt majdnem másfél évet töltött a dzsungelben. „Visszanézve a képeket, visszarepítenek azokba a nehéz pillanatokba, amelyeket a forgatás során éltünk át, mikor számos nehézség közepette próbáltunk tökéletes képeket és beállításokat megvalósítani.”

 

Képzeld el, hogy mindezeken keresztülmész, viszont sajnos a közönség olyan tévéken látja a felvételeket, amelyek nem rendelkeznek megfelelő technológiával ahhoz, hogy bemutassák és visszaadják mindazt, amit mi szerettünk volna átadni. Az LG OLED TV-k végre olyan technológiát képviselnek, amelyekre más televíziók nem képesek. Ez hozza el az otthonokba az olyan élénk és éles képeket, mintha már nem is televíziót néznénk.”

 

Az OLED TV-k innovációja, valamint a 4K Ultra
HD
és HDR megjelenítés terén játszott szerepünk forradalmasítják az otthoni szórakozást és lehetővé teszik a nézők számára, hogy a saját otthonukban tapasztalják meg a legnagyobb rendezők, köztük Francis Ford Coppola által megálmodott filmes jeleneteket” -
mondta David VanderWaal, az LG Electronics USA marketing-alelnöke.”

 

A 2016-os LG OLED TV modellek az elsők között nyújtanak teljes értékű HDR élményt, mivel támogatják az iparági szabványnak számító HDR formátumokat, köztük a HDR 10 és a Dolby Vision HDR technológiát. Ráadásul az LG technológiája az UHD Szövetség által elismert „Ultra HD Premium” tanúsítvánnyal is rendelkezik. Az idén a CES-en bemutatott LG OLED TV-család bizonyos modelljei pedig már hazánkba is az új, harmadik generációs megjelenítési technológiával érkeznek várhatóan az év második felében.