Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2016-06-28

Még az év elején, a Las Vegas-i CES-en jelentette be az Intel, hogy globális szintű partnerségre lépett a Red Bull Media House-szal, az ismert energiaital-gyártó tartalomgyártással foglalkozó üzletágával. Az együttműködés keretében az Intel Curie techno

Még az év elején, a Las Vegas-i CES-en jelentette be az Intel, hogy globális szintű partnerségre lépett a Red Bull Media House-szal, az ismert energiaital-gyártó tartalomgyártással foglalkozó üzletágával. Az együttműködés keretében az
Intel
Curie technológiája segítségével sportolók teljesítményét valós időben ismerheti meg a nézőközönség.


 

A partnerség egyik állomása a 2016-os Madridban zajló X-Fighters freestyle krosszmotor-verseny volt, ahol az apró Intel Curie-modulok segítségével a nézők valós időben megtudhatták, hogy egy-egy motoros milyen magasra ugratott, mekkora sebességgel emelkedett el a rámpáról, vagy összesen hány másodpercig tartózkodott a levegőben.

 

A versenyzők által viselt Curie-modulok az általuk begyűjtött adatokat vezeték nélkül továbbították egy Intel Edison miniszámítógépen alapuló vevőegységbe, az adatokat pedig egy szerverként Intel NUC miniszámítógép dolgozta fel és alakította át a nézők számára is érdekes információkká.

 

Az Intel Curie-modul segítségével a motorosok és az edzőik azonnali visszajelzést kapnak a teljesítményükről, ez pedig a jobb teljesítményt elérésében is segíti őket. A versenyzőktől érkező adatok kiegészítve a róluk készült filmfelvételek visszajátszásával, illetve egyéb paraméterrel (táplálkozás, alvás, stb.) hozzásegíti a motorosokat ahhoz, hogy teljesebb képet kapjanak arról, mit változtassanak a technikájukon ahhoz, hogy még lenyűgözőbb ugrásokat hajtsanak végre.

 

A valós idejű adatok megjelenítése a nézők számára is izgalmasabbá tették a versenyt, de az Intel Curie modul által mért adatokat a krosszmotor-versenyt közvetítő tévétársaságoknak is rendelkezésére bocsátották. A Red Bull X-Fighters freestyle krosszmotor-verseny (FMX) június 26-án zajlott Madridban. A versenyt több mint 20 ezer néző előtt a francia  Thomas Pagè nyerte.