Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2016-06-28

Csaknem 70 hátrányos helyzetű gyermek érezhette magát profi focistának a Margitszigeti Atlétikai Centrumban az Antenna Hungária és a Jövő Uniója Alapítványhoz tartozó Őrangyalok Ligája jóvoltából. A gyermekek az ország különböző pontjairól érkeztek Magyarország legnagyobb EB-néző helyszínre, a Futball-szig

Csaknem 70 hátrányos helyzetű gyermek érezhette magát profi focistának a Margitszigeti Atlétikai Centrumban az Antenna Hungária és a Jövő Uniója Alapítványhoz tartozó Őrangyalok Ligája jóvoltából. A gyermekek az ország különböző pontjairól érkeztek Magyarország legnagyobb EB-néző helyszínre, a Futball-szigetre, hogy két korcsoportban megmérkőzzenek az értékes nyereményekért.

Az Antenna Hungária már számos alkalommal szervezett programokat hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek. A vállalat szívügyének tekinti ez irányú vállalását, ezért is tette lehetővé, hogy egy napra profi futballistának érezhessék magukat június 23-án, az Atlétikai Centrumba látogató gyerekek. A nap folyamán az otthonok összeszokott, saját csapatai mérkőztek meg egymással, 2x10 perces meccseken, nemzeti színű mezben, hivatásos futballbírók irányítása mellett. Végül 14 mérkőzést lejátszva derült ki, melyik két csapat a Lurkók Ligája győztese.

A program célja az egészséges életmódra és a sport szeretetére nevelés mellett természetesen a gyerekek egy napjának szebbé és boldogabbá tétele volt. A rendezvényen Hrutka János és Lisztes Krisztián, korábbi válogatott labdarúgók adták át tapasztalataikat és tanácsaikat az ifjú focistáknak, ezzel is hatalmas élményt szerezve nekik.

Tardi Tamás, a Jövő Uniója Alapítvány elnöke elmondta, hogy rendkívül örültek a lehetőségnek: „Az egész országból rengeteg levél érkezik hozzánk, melyek között igen gyakran szerepelnek focival kapcsolatos kívánságok. Ezért kezdtünk el dolgozni azon, hogy a gyerekek együtt játszhassanak az ország különböző részeiről érkező társaikkal. Nagy örömünkre szolgál, hogy az Antenna Hungária jóvoltából mindezt megvalósíthattuk, ráadásul mindezt ezen a csodálatos helyen, Magyarország legizgalmasabb EB-néző helyszínén, a Futball-szigeten."

A Lurkók Ligája focitornán az alsósoknál a budapesti Cseppkő Gyermekotthon csapata, míg a felsősöknél a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Fruska Gyermekotthona által kiállított csapat bizonyult a legügyesebbnek.

Nyereményük az Antenna Hungária Zrt. jóvoltából felajánlott
LED
televízió, set-top-box és egy éves MinDig TV Extra Családi csomag előfizetés.