Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2016-06-28

Sophos Heartbeat, a teljesség szinkronja az IT hálózatok védelmében

A következő generációs kibervédelmi rendszerek önmagukban kiemelkedően hatékonyak, ám a felhasználók számára létesített végpontokat és magát az IT hálózat védelmi szoftvereinek szinkronját egyedül a Sophos Security Heartbeat oldotta meg egyszerűen és hatékonyan. A végpontokon alkalmazott és a hálózati védelem között valós idejű kommunikáció zajlik.

Az újonnan fejlesztett, ingyenes otthoni felhasználású komplex védelem mellett a Sophos kiemelkedő precizitással, mégis jelentős egyszerűsítésekkel oldja meg az IT hálózatok átfogó biztonságát az egyre kifinomultabb támadásokkal és behatolási kísérletekkel szemben. A következő generációs végpont és hálózati védelem úgy került szinkronba, hogy egyedülálló harmóniát és kezelhetőséget eredményez a két
szoftver
együttműködése közben.

A Sophos Security Heartbeat szívdobbanásnyi idő alatt érzékeli, ha a tűzfal mentén gyanús tevékenységek zajlanak. Titkosított csatornákon keresztül érkezik információ az azonnali reagáláshoz. Az IT szakemberek korábban idejük nagy részét a sebezhetőségek és a gyanús folyamatok felfedezésével töltötték, ám ebben az esetben a tűzfal riasztása után rendelkezésre áll a számítógép neve, a bejelentkezett felhasználó adatai és a pontos elérési út ahhoz a folyamathoz, amelyik rosszindulatú forgalmat generál. Ennek köszönhetően a tevékenységek központjában már a problémák megoldása áll.

Automatizált folyamatok gondoskodnak a veszélyeztetett végpontok azonnali elszigeteléséről, így nem kell attól tartani, hogy a vírusok, malware-ek vagy egyéb kártékony alkalmazások eltávolítása közben adatszivárgás lépne fel.

Az UTM kezelőfelület és a rendszerfelügyeleti eszközök segítségével a teljes hálózatról pillanatképet lehet készíteni. A beállítások könnyedén elvégezhetőek, ugyanis az egész rendszernek objektum és szolgáltatás orientált az interfésze. Ez azt jelenti, hogy például a hálózati eszközökre beállított és elmentett feltételek a teljes konfigurációs hálózaton alkalmazhatóak. A szolgáltatások terén hasonló módon előre beállíthatóak a tiltások és a kivételek, amiket újra és újra fel lehet használni, ezért nem szükséges minden egyes esztözt vagy szolgáltatást külön beállítani a végpontokon vagy a hálózaton.