Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2016-07-24

A televíziós és digitális felületekre szánt reklámfilm a globális együttműködést és a határokon átívelő kommunikációt ünne

Mindössze két hét van hátra a 2016-os riói olimpia nyitóünnepségéig. Ennek örömére a Samsung Electronics - amely a vezeték nélküli eszközök kategóriában az olimpiai játékok nemzetközi partnere - bemutatta a sporteseményre készített, „A himnusz” címet viselő reklámfilmjét. Az alkotók a különböző nemzetek himnuszainak egyes részleteit kombinálva hoztak létre egy egyedi zenedarabot, amelyet a világ különböző pontjáról érkező sportolók adnak elő.

 

A Himnusz” nyitójelenetében egy fiatal ausztrál lány énekel fel egy sort Botswana nemzeti himnuszából egy Samsung Galaxy S7 edge készülékre. A reklámban a Samsung Galaxy okostelefon beutazza a világ összes szegletét, miközben rögzíti és megosztja a szurkolók és a sportolók hangját, ahogy elénekelnek egy-egy sort a különböző nemzetek himnuszaiból. Az egyes részletek folytonosan követik egymást, így jön létre egy teljesen új alkotás. A nézők eközben megismerkedhetnek a Samsung innovatív mobil megoldásaival.

 

A himnusz” tökéletesen visszaadja a Samsung márka legfontosabb értékeit és azon törekvéseinket, hogy a technológiánk és határokon átívelő kommunikációnk által egyesítsük a világot” – mondta el Younghee Lee, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletágának marketingért felelős alelnöke. – „’A Himnuszt’ hallgatva a sportrajongókat és a sportolókat világszerte büszkeség töltheti el, és együtt ünnepelhetik az összetartozás élményét, amely az olimpia szellemiségének is a szerves részét képezi.”

 

Hat nemzetközi szintű sportoló tűnik fel a reklámban, akik eddigi életük során egyedülálló módon küzdötték le a korlátokat, és átlépték saját határaikat, hogy jelentős fejlődést érjenek el, és megvalósítsák céljaikat:

  • Tom Daley (Nagy-Britannia, Műugrás) – a 2012-es londoni olimpia bronzérmese 10 méteres műugrásban

  • Alysia Montano (Amerikai Egyesült Államok, Atlétika) – 800 méteren a londoni olimpia ötödik helyezettje

  • Arnaud Assoumani (Farnciaország, Paraatléta) – a londoni olimpia ezüstérmese hármasugrásban és távolugrásban, a 2008-as pekingi olimpia aranyérmese és a 2004-es athéni olimpia bronzérmese távolugrásban

  • Margret Rumat Rumat Hassan (Dél-Szudán, Atlétika)

  • Shelley Watts (Ausztrália, Box)

  • Gabriel Medina (Brazília, Szörf) - 2014 világbajnoka

 

Ezek a sportolók a riói olimpia előtt és alatt számos digitális és közösségi felületen is feltűnnek majd, hogy elmeséljék saját történetüket arról, miként rombolták le a határokat, és küzdötték le az akadályokat. Ezáltal világszerte segíthetik a rajongókat, hogy megérthessék és magukévá tehessék a “Tedd meg, még ha lehetetlennek tűnik is!” gondolkodásmódot.

 

A Himnusz a Samsung riói olimpiához kapcsolódó globális kampányának a része, amelynek középpontjában olyan sportolók állnak, akik kitartásukkal kimagasló eredményeket értek el.

Az idei év elején a Samsung az “A Fighting Chance” című dokumentumfilmjével indította el a kampányát, amelyben négy, különböző országokból származó olimpiai reménység inspiráló történetét mesélik el, akik szembeszálltak a nehézségekkel és leküzdötték saját határaikat, hogy hazájukat segítve történelmet írjanak. Ezt követte a “The Chant,”, amely a sportolók és a szurkolók egyéni fejlődését méltatja, amelyet az olyan eszközöknek köszönhetően érhettek el, mint a Galaxy S7 edge vagy a Gear IconX. Ezek a készülékek tették lehetővé számukra, hogy a földrajzi távolságokat legyőzve kapcsolatban maradhassanak szeretteikkel és szurkolóikkal.

 

Az “A Himnuszban” szereplő sportolókról és arról, hogy mit is jelent számukra a “Tedd meg, még ha lehetetlennek tűnik is!” eszme

 

Tom Daley

Nagy örömömre szolgál, hogy egyike lehetek azoknak a tehetséges és kitartó sportolóknak, akik szerepelhetnek a Samsung “A Himnusz” című reklámjában, és megoszthatom a saját történetemet arról, hogy én magam miként győztem le az akadályokat a riói olimpiára vezető úton. A sportolói karrierem során számos nehézséggel szembesültem, de utólag hálás vagyok ezekért a kihívásokért, hiszen általuk erősebbé váltam és még inkább vágytam a sikerre. Remélem, hogy a történetem a világ számos pontján arra ösztönzi majd a szurkolókat, hogy magabiztosan nézzenek szembe saját nehézségeikkel.”

 

Arnaud Assoumani

Amikor ötéves voltam, és néztem a televízióban, ahogy az atléták futnak és repülnek, én is át akartam élni ezt az érzést. Ez volt az a pillanat, amikor ráébredtem, hogy sportoló szeretnék lenni. A mai napig a sport az én álmom: imádom azt az erőt, amivel képes a különböző hátterű, kultúrájú és más-más nyelvet beszélő embereket összehozni. Az, hogy részese lehetek a Samsung “A Himnusz” című reklámjának, egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassam, ugyanazokkal az értékekkel rendelkezünk, és bárhogyan is keverjük össze a különböző kultúrájú és nyelvű embereket, azok végül mégis megértik majd egymást.”

 

Margret Rumat Rumat Hassan

Független sportolóként vettem részt a Nanjingban megrendezett 2014-es ifjúsági olimpián, így egy meghatározó pillanat lesz számomra és a hazám számára is, amikor Rióban először emelik majd a magasba a dél-szudáni zászlót. Azon sportolók egyike lehetek, akiket a Samsung elismer: ez jól mutatja, hogy a dél-szudáni sport milyen hihetetlen fejlődésen ment keresztül. Számos akadályt kellett legyőznöm a polgárháborútól kezdve a hiányos felkészülési feltételekig, hogy végül versenyezhessek Rióban. Ez egy nagy eredmény és továbbra is minden erőmmel azon leszek, hogy kitoljam a saját határaimat és fejlesszem magamat.”

 

Gabriel Medina

Nyolcévesen kaptam meg a szüleimtől az első szörfdeszkámat és egyszerűen imádtam. Szörfösnek lenni nagy kihívás Brazíliában, hiszen kevesen ismerik, és nem is tartják igazi sportnak. Ennek ellenére keményen edzettem, miután pedig 2014-ben elnyertem a világbajnoki címet, a szörf hivatalosan is elismert sportággá vált a hazámban. A nemzeti himnusz végtelenül büszkévé tett, amikor 2014-ben a dobogó legfelső fokán hallgathattam végig, sőt ezt érzem minden alkalommal, amikor meghallom. Azt hiszem, az összes országban, minden sportoló ugyanezt éli át – és ez rendkívül lelkesítő. A Samsung “A Himnusz” című reklámfilmje azért is elképesztő, mert az egész világot képes egyesíteni és inspirálni.”