Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2016-08-26

Kapcsolatot építünk

Idei progjamjával a jövőbe kalauzolja résztvevőit és versenyzőit a Mobil Weekend Budapest 2016. A rendezvény, mely két fő részből, szakmai konferenciából és fejlesztői csapatok versenyéből tevődik össze, ebben az évben az IoT innovációkra helyezi a hangsúlyt.

 

Maga a márka egy 6 éve indult történet, melyet tavaly vett át és újított meg Somogyi Róbert Soma. Míg 2015-ben csak a mobilfejlesztésre koncentráltak, idén egy nagyobb dobásra készülnek: a jövőbe utaznak az IoT megoldások segítségével.

 

Mit jelent egyáltalán az IoT?

 

Az utca emberét kérdezve úgy tűnik, a nagy többség nem is igazán tudja, mi az az IoT. Az
Internet
of Things kifejezést nem igazán lehet lefordítani, de körbeírva, olyan internettel elérhető eszközöket jelent, melyek emberi közbeavatkozás nélkül is tudnak egymással kommunikálni. Ez a gép lehet bármi a növényeket távolról öntöző virágcseréptől az önmagát vezető autóig, a lényeg, hogy az érzékelő szenzorokkal ellátott tárgy bekapcsolható legyen a rendszerbe.

 

A Mobil Weekend-esek hisznek benne, hogy nincs messze az az idő, amikor a hűtőnk adja le a rendelést a bevásárláshoz, és egész otthonunk, környezetünk olyan okos megoldásokkal műküdik, melyek fényévekkel kényelmesebbé teszik életünket.

 

Előre a jövőbe!

 

Rengeteg interaktív szakmai workshopon, IoT eszköz bemutatón vehetnek részt az érdeklődők, illetve további események is kapcsolódnak majd a rendezvényhez.

 

Minden IT-ben dolgozó vagy a jövő technológiái iránt érdeklődőnek hasznos lehet a részvétel, hiszen olyan szakmai titkokba, példákba, sztorikba avatják majd be őket az előadók, melyeket sehol máshol nem hallhatnak.

 

A konferencia alapvetően 5 fő területet, témát ölel fel, ezek a kódolás, UX/UI dizájn, IoT és IoT trendek, illetve minden, ami a fejlesztés finanszírozásával és eladásával kapcsolatos, fintech, marketing, management.. Szó lesz önvezető autókról, mesterséges intelligenciáról, virtuális valóságról, emellett digitális terméktervezésről, megvalósításról, különböző platformokról. Egyszóval az előadások és workshopok résztvevői szinte mindent megtudhatnak a digitális jövőről, amit jelenleg tudni lehet róla.

 

Olyan neveket harangoztak be eddig, mint Sáfár Simon a Google-től, Orosz Gábor a Here.ai-tól, Schaffer József a Mapillary-tól, Nagy Zoltán a Prezitől, Kindler András a Makery-től, Borján Gábor a ThingBlox-tól és több, szaktekintélynek számító professzor a BME különböző tanszékeiről.

 

Keresik a fiatal tehetségeket

A Mobil Weekend különlegessége, hogy szeretne lehetőséget adni a fiatal IT szakembereknek, hogy élesben tapasztalják meg, hogyan születik meg egy IoT eszköz és hozzá tartozó alkalmazás, illetve hogyan lehet az ötletet egészen a piacra dobásig elvinni.

 

A versenyre jelenleg is várják a jelentkezőket különböző kategóriákban: a nevezőkből 12 csapat áll össze, mely csapatok mindegyike rendelkezik majd egy mobilfejlesztővel, egy IoT fejlesztővel, egy UX/UI dizájnerrel és egy marketing szakértővel. A versenyzők nem csak a termék elkészítéséhez szükséges technikai eszközcsomagot kapják meg a szervezőktől, de teljes mentori segítséget és támogatást is a verseny ideje alatt - a győztes csapat pedig még tovább.

 

A Mobil Weekend 3 napja alatt megvalósult ötletek közül a legjobb gazdái 1.000.000 Ft-os befektetést nyernek, melyből elindíthatják vagy akár sikerre vihetik vállalkozásukat, terméküket.

 

A tavalyi nyertes példájából kiindulva érdemes jelentkezni: a MooovY csapata nemrég jelentette meg elkészült alkalmazását a különböző app store-okban. A tagok nagyon elégedettek az eddig elért eredményeikkel, ahogy a videóból is kiderül.

 

A konferenciával és versennyel kapcsolatos legfrissebb információk itt olvashatók, illetve jelentkezni, jegyet vásárolni is itt lehet.