Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2016-09-19

A Siemens megrendelést kapott 64 part menti szélturbina leszállítására, telepítésére és üzembe helyezésére az Oklahoma államban megvalósuló Grant Plains szélenergia beruházáshoz

A Siemens megrendelést kapott 64 part menti szélturbina leszállítására, telepítésére és üzembe helyezésére az Oklahoma államban megvalósuló Grant Plains szélenergia beruházáshoz. A megrendelő az Apex Clean Energy. Az összesen 147 megawatt (MW) kapacitású szélerőmű elegendő energiát termel ahhoz, hogy több mint 50 ezer amerikai háztartást ellásson tiszta, megújuló energiával. Az üzembehelyezés után, amelyre az idei év vége előtt kerül sor, a szélfarm szervizelése is a Siemens feladata lesz.

Az Apex Clean Energy legújabb megrendelését két korábbi szélturbina megrendelés teljesítése előzte meg Oklahoma államban. Az elmúlt év során a Siemens üzembe helyezte a Grand Wind és a Kay Wind projektet. A Grant Plains-t is beszámítva a három szélerőmű összesen csaknem 600 MW kapacitású. Ez a teljesítmény kb. 200 000 átlagos amerikai háztartás áramfogyasztását fedezi.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy további megrendelést kaptunk az Apex Clean Energy-től turbinák leszállítására ehhez az oklahomai szélenergia-beruházáshoz” - nyilatkozta Jacob Andersen, a Siemens Wind Power and Renewables (szél- és megújuló energia) divízió Onshore Americas részlegének vezérigazgatója. „Rögtön a Grant Plains üzembe helyezését követően a Középnyugat valamennyi részéről, így Oklahomából is felvett szakértő technikusaink gondoskodni fognak arról, hogy a turbinák teljes kapacitással működjenek sok éven keresztül.”

A Grant Plains szélenergia projektben Siemens SWT-2.3-108 típusú, 108 méter rotorátmérőjű és 80 méter rotormagasságú szélturbinákat használnak. Ezek a berendezések a társaság part menti felhasználásra optimalizált platformjának a részét képezik - ez a Siemens telepített kínálatának igáslova, amelynek a rotorátmérőjét mindenféle széljárásra optimalizálták. A part menti felhasználásra optimalizált platform magas színvonalon kialakított, megtervezett és legyártott alkotórészeket tartalmaz, amelyek kivételesen megbízhatóak és alacsonyak az üzemeltetési költségeik.

A Grant Plains szélprojekthez való gondolákat és tengelyeket a Kansas állambeli Hutchinsonban található Siemens gyárban szerelik össze. A rotorlapátokat az Iowa állambeli Fort Madisonban működő Siemens rotorlapát-gyártó üzemben készítik. A Siemens 6 ezer négyzetméter területű szélenergia szolgáltató központot üzemeltet az Oklahoma állambeli Woodwardban.

Az Egyesült Államokban csaknem 6000 Siemens gyártmányú szélturbinát telepítettek. Ezek együttesen elegendő tiszta és megújuló villamos energiát szolgáltatnak több mint 4,2 millió háztartás napi szükségletének a kielégítéséhez.