Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2016-09-23

Big Data és üzleti intelligencia a befektetés fókuszában

Összesen egymillió-kétszázezer dollár összegű kockázati tőkét helyezett el az MFB csoporthoz tartozó Corvinus Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. a nemrég alapított magyar VirtDB spin-off adatelemző vállalkozásnál. A befektetés célja a Big Data és üzleti intelligencia (BI) rendszerek adatelérését segítő VirtDB Zrt. technológia- és üzletfejlesztési folyamatainak felgyorsítása.

A VirtDB innovatív
szoftver
megoldásai elsősorban a Big Data és üzleti intelligencia (BI) technológiákat használó cégek adatelérési problémáira kínálnak választ. A dinamikusan növekvő IT piacon a vállalatoknak egyre többféle formátumú adatot kell elérnie és azokat a Big Data vagy BI rendszerekbe eljuttatnia, amit a jelenleg piacon lévő technológiák kevésbé felhasználóbarát módon támogatnak.

„A VirtDB Zrt. célcsoportját a meglévő IT rendszereikhez kapcsolódó lokális vagy felhőalapú adatelemző, BI és Big Data megoldások bevezetését, bővítését tervező cégek alkotják. Ezeknek a vállalatoknak nyújtunk költséghatékony segítséget az általuk felhalmozott tudás és adat kényelmesebb elérésében és hasznosításában.”-- mondta el Csillag Péter, a VirtDB Zrt. igazgatója.„A startup cégek dinamikáját és innovációját kombináljuk a spin-off cégek tapasztalatával, piaci ismeretével. A befektetett tőke és az anyacégünktől hozott tudás közös felhasználásával egyszerre tervezünk gyors és hosszútávon is fenntartható növekedést elérni." - tette hozzá.

Az 1,2 millió dollár értékű tőkebevonás az eddigi egyik legnagyobb Big Data fókuszú kockázati tőkebefektetés a magyar piacon, amely a többi innovatív technológiafejlesztő cégek fejlődésének is újabb lökést adhat. A befektetési tranzakció megvalósulását az M27 ABSOLVO szakmai tanácsadóként támogatta.