Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2016-09-30

  A Xerox azt az eddig kiaknázatlan piaci rést szeretné betölteni a Brenva HD-vel, amely a high-end toneres és a belépő szintű tintasugaras nyomdagépek között húzódik

Az idei nyomdaipari szakkiállításon, a düsseldorfi drupán mutatta be először a Xerox legújabb ipari tintasugaras nyomdagépét, a Xerox Brenva™HD-t, amely mostantól már Magyarországon is elérhető. A vállalatnak az inkjet technológia és a vágott lapos platform összekapcsolásával olyan berendezést sikerült megalkotnia, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára többek között a tranzakciós nyomatok, a direkt levelek és a könyvek költséghatékony előállítását.

A neves kutatócég, az InfoTrends előrejelzései szerint a tintasugaras piac világszerte jelentős bővülés előtt áll. Felméréseik alapján a színes inkjet nyomdagépek által gyártott nyomatok száma a mostani mennyiségekhez képest 2019-re mintegy 23 százalékkal emelkedik. A Xerox Brenva™
HD
az egyik első példánya annak az innovatív, új tintasugaras sorozatnak, amelyet a Xerox kínál. Ez a berendezés hozzásegíti a nyomdai szolgáltatókat ahhoz, hogy növeljék termelékenységüket és bővítsék kínálatukat olyan magas hozzáadott értékű termékekkel, mint a direkt levelek, tranzakciós nyomatok, a könyvek, vagy a katalógusok.

 

A Xerox azt az eddig kiaknázatlan piaci rést szeretné betölteni a Brenva
HD
-vel, amely a high-end toneres és a belépő szintű tintasugaras nyomdagépek között húzódik. Az új nyomdagép egyesíti magában a tintasugaras berendezésekre jellemző költséghatékonyságot és a vágott laposok rugalmasságát a nyomdai szolgáltatók igényeinek jobb kiszolgálása érdekében.

A Brenva HD-t számos, a díjnyertes Xerox iGen® esetében már használt papírvezetési megoldással is ellátták, így a berendezés a kategóriájában kiemelkedő automatizálási és megbízhatósági funkciókkal rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a nyomdagép termelékenységének maximalizálásához. Ezek közé tartozik a kalibrálást és a profilozást támogató beépített spektrofotométer, illetve az objektum-orientált színmenedzsment, hogy a képminőség megkülönböztethető legyen a szöveg, a grafika, és a kép esetén is az optimális minőség elérése érdekében, továbbá a K-only mód használata, ami a költséghatékony monokróm nyomtatást jelenti.

 

A Xerox által fejlesztett Brenva HD-t ugyanakkor nyolc különböző papírtálcával is elérhető, amelyekben 60 - 220 g/m súlyú papírok helyezhetőek el. Ezzel együtt az adagolási és utómunkálati lehetőségek széles választéka áll a felhasználó rendelkezésére, aki mindig a feladathoz legjobban illeszkedő funkciót alkalmazhatja. A Xerox Brenva™HD előnye az is, hogy egy felhő-alapú tinta felhasználást becslő programmal már a nyomtatás előtt megbecsülhető minden egyes munka költsége. Továbbá a négyféleképpen változtatható cseppméret-szabályozás révén rugalmasan állítható be a nyomdagépen a tinta felhasználás, illetve ezzel együtt a nyomatminőség is, amely a költségoptimalizálás másik hasznos eszközeként segíti hozzá a vállalkozásokat a magasabb nyereség eléréséhez.

 

A Xerox Brenva HD tintasugaras nyomdagép már szeptembertől elérhető Magyarországon is.