Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2016-10-27

Az IoT értékteremtő funkciója már rég nem kérdés.

A Schneider Electric bejelentette, hogy Gyémánt fokozatú szponzorként vesz részt október 25. és 27. között Barcelonában az idén második alkalommal megrendezésre kerülő
IoT-megoldások világkongresszusán (IoT Solutions World Congress, IoTSWC16). Az IoTSWC mára az egyik legfontosabb Dolgok internetére (Internet of Things, IoT) épülő eseménnyé vált, ahol a közönség felfedezheti és mélyebben is megismerheti a koncepcióra épülő technológiák és megoldások használatát valós környezetekben is.

 

A Schneider Electric a 8000 érdeklődőt számláló eseményen szakértőivel mutatja be legújabb projektjeit, melyek egyik zászlóshajója az EcoStruxure.A platform a minden szinten megvalósuló innovációt képviseli, melynek köszönhetően a vállalat vezető szerepet tölt be az IoT területén. A francia cégcsoport architektúrája az IoT által elérhetővé vált összekapcsolt termékektől a csúcstechnológiás vezérlőkön át, a felhőalapú és helyszíni telepítéssel egyaránt biztosítható alkalmazásokig, elemzésekig és szolgáltatásokig terjedő lehetőségeket kiaknázva átformálja a városokat és az iparágakat. A folyamatosan változó ügyféligényekre reflektálva a Schneider Electric a maximális eszközteljesítményre, az intelligensebb működésre és a biztonságosabb, hatékonyabb, összekapcsolt, valamint fenntartható vállalkozásokra összpontosít.

 

Az esemény látogatói valós időben tapasztalhatják meg, hogy a vállalat IoT-kompatibilis technológiái, platformja és megoldásai segítségével hogyan valósíthatók meg az alábbiak:

  • optimális üzleti folyamatok nagyobb termelékenységgel és jövedelmezőséggel

  • az eszközállomány magas rendelkezésre állása és teljesítménye prediktív elemzés révén

  • intelligensebb működés, automatizálás és vezérlés

  • biztonságosabb és mobilabb munkaerő-állomány

  • hatékony, összekapcsolt és fenntartható üzleti működés.

 

Az IoT értékteremtő funkciója már rég nem kérdés. A vállalkozásoknak olyan jól megalapozott döntéseket kell hozniuk, amellyel a Dolgok Internetének előnyeit teljes mértékben ki tudják használni a teljes szervezetben. A Schneider Electricnél meggyőződésünk, hogy az IoT és a minden szinten alkalmazott innováció átalakítja problémamegoldási módszereinket, és hihetetlen értékkel ruházza fel az általunk kínált megoldásokat” – mondta Dr. Prith Banerjee, a Schneider Electric technológiai igazgatója.

 

Az érdeklődők számos előadást is meghallgathatnak a témában a Schneider Electric vezetőitől:

  • Prith Banerjee, technológiai igazgató

  • Cyril Perducat, digitális szolgáltatások és IoT részleg ügyvezető alelnök

  • John Tuccillo, globális ágazati és kormányzati ügyekért felelős vezető alelnök

  • George Wrenn, számítógépes biztonságért felelős értékesítési igazgató és alelnök.

 

Tesztbemutató tér: a 10 legjobb kísérleti platform

Az előadások mellett a vállalat a kongresszus tesztbemutató területén is jelen lesz, ahol a látogatók valós körülmények között tekinthetik meg az iparág legújabb technológiáit és kísérleti platformjait. Ezek egyikeként a Schneider Electric egy olyan, négy darabból álló, kéttengelyes napelemmodult mutat be, amely követi a Nap mozgását. Bár a rendszerrel optimalizálható a napenergia begyűjtése, az igazi innovációt mégis a valós idejű szinkronkapcsolat jelenti az egyes panelek és azok digitális modelljei között. Az ilyen összekapcsolt rendszert, amikor egy fizikai struktúra szimbiotikus kapcsolatban áll saját virtuális megjelenítésével, „számítógépes fizikai avatárnak” nevezzük. A kiterjesztett valóság alkalmazásával pedig a Schneider Electric olyan interaktív felületet kínál, amelyen a felhasználók megtekinthetik a panelek állapotadatait, elsajátíthatják a telepítési és helyszíni karbantartási eljárásokat, vagy akár vezérelhetik a modul fizikai tájolását is.