Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2016-10-28

Adattitkosítás, jelszókezelő és webkamera védelem az ESET megoldásainak legújabb kiadásában

Az ESET megújította az otthoni felhasználók számára elérhető portfólióját, amelynek keretében új prémium megoldások is elérhetővé váltak a vállalat termékpalettáján. A díjnyertes NOD32 technológiára épülő ESET Smart Security Premium csomag a hatékony észlelés, illetve a gyors és egyszerű működés kombinációja. A megoldás részeként az új ESET Password Manager könnyebb és biztonságosabb azonosítást tesz lehetővé, az Adattitkosítás (Secure Data) funkció pedig egyszerű és erős titkosítást biztosít a felhasználók számára.

 

Az ESET folyamatosan jól szerepel a független teszteken, eddig minden más megoldásnál többször, 98 alkalommal nyerte el a rangos VB100 díjat. Az ESET megoldása volt az egyetlen, amely nemrégiben 100%-os védelmet ért el az SE Lab Home Anti-Malware Protection tesztjén, valamint a legmagasabb pontszámot kapta az AV-Comparatives teljesítménytesztjén. Az ESET hatékonysága a kéretlen levelek szűrése területén is megkérdőjelezhetetlen, hiszen a vállalat megoldása a VBSpam, illetve az AV-Comparatives Anti-Spam tesztjén is első helyen végzett.

 

Az ESET Smart Security Premium csomag mellett, a felhasználók most az új ESET
Internet
Security
megoldás védelmét is élvezhetik, a legendás ESET NOD32® Antivirus 10 pedig a szkript alapú támadások elleni továbbfejlesztett védelemmel továbbra is ideális megoldás a játékosok számára.

 

Az ESET új megoldásaival magánszféra védelmére helyezi a hangsúlyt a számítógép használata közben. Az ESET Smart Security Premium és az ESET Internet Security megoldásokban elérhető Webkamera-védelem segítségével szabályozható a webkamerához való hozzáférés, így a felhasználók blokkolhatják vagy engedélyezhetik az eszköz kamerájához hozzáférő egyes alkalmazásokat és folyamatokat, illetve magát a kamerát is kikapcsolhatják, így az semmilyen program számára nem lesz elérhető.

 

Az ESET otthoni felhasználóknak szánt portfóliójában olyan jól ismert funkciók továbbfejlesztett verziói is elérhetők, mint a Netbank- és tranzakcióvédelem, a Vírus- és kémprogramvédelem, az Adathalászat elleni védelem, az Exploit blokkoló, az Intelligens személyi tűzfal, valamint az ESET LiveGrid® szolgáltatás.

 

„Az internetes fenyegetések egyre változatosabbá és gyakoribbá válásával, a felhasználóknak olyan összetett védelmi megoldásokra van szükségük, amelyek a saját, egyedi beállításaikra épülnek. Az új termékportfóliót teljes mértékben ennek a trendnek megfelelően fejlesztette az ESET” – mondta Béres Péter, a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója. „A többrétegű védelemmel ellátott ESET Smart Security Premium jelentősen növeli a felhasználóink biztonságát. A rosszindulatú fenyegetések elleni teljes körű védelem részeként az ESET felhasználói most egyetlen integrált megoldás keretében védhetik meg fájljaikat, jelszavaikat, webkameráikat, és a teljes otthoni hálózatukat.

 

Az ESET újdonságai

 

A Script-alapú támadások elleni védelem (Script-Based Attack Protection) felderíti a Windows PowerShell hibáit kihasználó rosszindulatú script kódok támadásait, illetve azokat a veszélyes JavaScripteket, amelyek a böngészőkön keresztül támadhatnak. A megoldás minden jelentős böngészőt támogat.

 

Az Otthoni hálózatvédelem (Home Network Protection) lehetővé teszi a felhasználóknak az általuk használt routerek védelmi tesztelését, amelynek során képet kapnak az eszköz sérülékenységeiről (gyenge jelszavak, elavult firmware-ek), és a program által javasolt megoldások segítségével a felhasználó orvosolhatja is a felmerülő problémákat. A megoldás egyszerűen lekérdezhető listát is készít a kapcsolódó eszközökről, feltűntetve azok típusát és az eszközhöz való kapcsolódásuk idejét.

 

A Webkamera-védelem (Webcam Protection) segítségével szabályozhatóvá válnak azok az alkalmazások és folyamatok, amelyek hozzáférhetnek a számítógép kamerájához, és a megoldás figyelmeztet, ha valamelyik nem kívánt alkalmazás megpróbál hozzáférni a webkamerához.

 

A Password Manager az
AES
256 titkosítást használva tárolja, és alkalmazza a felhasználó jelszavait. Ha a felhasználónak új jelszóra van szüksége, akkor a megoldás segít extra erős kódokat generálni és azokat biztonságosan tárolni.

 

Az Adattitkosítás (ESET Secure Data)az adattolvajok ellen kínál védelmet az
USB
kulcsok, illetve az elvesztett laptopok esetén, valamint lehetővé teszi a biztonságos együttműködést és az adatmegosztást is.

 

Az ESET Smart Security Premium megoldásról és az új portfólióról részletesen a http://www.eset.hu/otthoni/v10 weboldalon tájékozódhat.