Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2016-11-25

Keresik azokat a gazdasági társaságokat, melyek 2016-ban jelentős innovációs tevékenységet folytattak. Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtásra kerülő díjakra 2017. február 15-ig lehet jelentkezni

Keresik azokat a gazdasági társaságokat, melyek 2016-ban jelentős innovációs tevékenységet folytattak. Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtásra kerülő díjakra 2017. február 15-ig lehet jelentkezni.


2016. november 24-én, az MTA Klubjában hirdette meg a Magyar Innovációs Szövetség a 25. Magyar Innovációs Nagydíjat. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2016. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el.

 

A találkozón Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke ismertette a jelentkezés feltételeit, az eddigi tapasztalatokat. A díjak ünnepélyes átadására 2017. március végén kerül sor az Országházban. A 2016. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további hat kategóriában kaphatnak díjat.

A bírálóbizottság elnöke prof. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke. Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2016-ban elért többleteredmény/többletárbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, ill. társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli. (További info: www.innovacio.hu)

 

Dr. Monszpart Zsolt, az NKFIH általános elnökhelyettes is köszöntötte a vendégeket.


Ezután a 2015. évi innovációs díjakat elnyert vállalkozások prezentációi következtek, a cégek 2016. évi innovációs tevékenységéről.

 

Mészáros Csaba, a 2015. évi Innovációs Nagydíjat nyert, evopro Kft. elnök beszélt az eRDM dinamikus vasúti terhelésmérő és diagnosztikai rendszerről. Kiemelte, hogy ez a rendszer nagyban hozzájárul a vasúti infrastruktúra megóvásához és a közlekedésbiztonság növeléséhez.

 

Nádasi Tamás, a 2015. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjat nyert Aquaprofit Zrt. elnöke ismertette az arzén tartalmú vizek tisztításának folyamatát és többek között beszélt arról, hogy milyen fontos a munkájuk környezetvédelmi szempontból, hiszen a klímaváltozás miatt egyre fogy a világ tiszta ivóvíz készlete.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. évi Fejlesztési Innovációs Díjában részesült BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft-t Kazi Károly, ügyvezető igazgató képviselte. Az általuk kialakított komplex vészhelyzeti kommunikációs rendszerről kiemelte, hogy 30 közúti alagútban és 4 nagyváros metróhálózatában kerültek telepítésre az eszközök az elmúlt évben. (Ezek között említhetjük pl. a budapesti M4 vonalát is.)


Végezetül Tarány Gábor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának 2015. évi Innovációs Díjában részesült DAK Acélszerkezeti Kft. ügyvezetője beszélt az általuk kifejlesztett versenyképes, könnyű, mégis biztonságos acél közúti rendszer megalkotásáról. Kiemelte, hogy a termék hasznossága abban mérhető leginkább, hogy alkalmazása óta rengeteg ember életét mentette meg.

 

Pályázat

a 2016. évi legjelentősebb innovációs teljesítmény elismerésére

 

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalávalés a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsalegyüttműködve – 25. alkalommal hirdeti meg a

 

MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

 

A 2016. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen öt kategóriában kaphatnak díjat:

-   a 2016. évi Ipari Innovációs Díj,

-   a 2016. évi Agrár Innovációs Dij,

-   a 2016. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj, valamint

-   a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Innovációs Díja és

-   a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja.

A legeredményesebb, 2014. január 1. után alapított innovatív, kezdő (startup) vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség „2016. év legjobb kezdő (startup) vállalkozása” díjátnyeri el.

Apályázaton, közvetlen jelentkezés vagy javaslat alapján, azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2016. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

 

A díjak ünnepélyes átadására 2017. március végén kerül sor az Országházban.

 

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke prof. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke.

 

Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2016-ban elért többleteredmény/többletárbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, ill. társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

 

A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs.

Korábbi Innovációs Nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

 

A nevezéshez szükséges dokumentumok:

  1. 1 oldalas összefoglaló, amelynek mintája a www.innovacio.hu/ nagydij oldalról tölthető le,
  2. Részletes leírás a megvalósításról, az elért piaci, illetve gazdasági eredményről(többleteredmény, többlet éves árbevétel, piaci részesedés növekedése stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyibben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon,
  3. Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.),
  4. Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.
 

Beadási határidő: 2017. február 15., 15 óra

 

A pályázatokat pdf, az egyoldalas összefoglalót doc formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben, a Magyar Innovációs Alapítvány titkárságára: 1036 Budapest, Lajos u. 103. I. em., innovacio@innovacio.hu. címre.

 

Bővebb információ: www.innovacio.hu