Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2016-12-02

Az adomány része az Oracle 3,3 milliárdos éves beruházásának, amit a cég világszerte a digitális írástudás előmozdítására fordít

Az Európai Unió és a DIGITALEUROPE szövetség a mai napon elindította a Digitális Szakértelem és Munkahelyek Koalíciót, amely egy sokszereplős partneri együttműködés a számítástechnika és a programozási ismeretek támogatására az európai munkaerőpiac minden szintjén. Ezzel összefüggésben az Oracle bejelentette 3 éves támogatási programját, amelynek keretében összesen 1,4 milliárd dollár értékben, pénzbeli és természetbeni támogatás formájában támogatja az informatika oktatás előmozdítását az Európai Unió országaiban.

 

Közel 1000 európai oktatási intézmény működik együtt jelenleg az Oracle Academy-vel, az Oracle informatikai oktatási programjával, amely 3,1 millió diákot ér el 110 országban. A mai felajánlás részeként az Oracle további 1000 európai tanárt képez majd ki informatika,
Java
és adatbázis-kezelés témakörben, valamint 1000 európai oktatási intézményre szeretné kiterjeszteni oktatási programját a következő három évben.

 

“A digitálisan képzett szakemberek Európa versenyképességének és innovációs kapacitásának kulcsai” – mondta John Higgins, a DIGITALEUROPE főigazgatója. “Az elmúlt évtized során évi négy százalékkal nőtt az informatikai és programozási tudással rendelkező szakemberek iránti igény. Az Oracle erőfeszítése az informatikaoktatás európai terjesztése terén segítséget nyújt számunkra a digitális gazdaság megerősítésében.”

 

“Az Oracle idén jelentős felajánlást tett a Fehér Ház CS for All (Computer Science for All - Informatika Mindenkinek) és a Let Girls Learn (Engedjük tanulni a lányokat) kezdeményezéseihez. A mai bejelentés további lépés a digitális oktatás és a diverzitás támogatását célzó törekvéseink sorában világszerte” – mondta Alison Derbenwick Miller, az Oracle Academy alelnöke.

 

A támogatás mellett az Oracle Academy számos új programot is tervez a következő három évben:

  • Országos szervezetek felkérése az Oracle Academy-vel való együttműködésre tanárok és diákok informatikai képzése céljából.
  • Felsőoktatási tananyag kidolgozása az újonnan felbukkanó technológiák területén.
  • Az Oracle Academy teljes tananyagának akkreditációja az Európai Szakképesítési Keretrendszerben (EQF)
A mai felajánlás az Oracle 2013-as adományának kiegészítése, amelyben 1246 európai tanárt képzett ki különféle informatikai területeken és 203 új oktatási intézményt vont be az Oracle Academy programjaiba.