Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2016-12-02

Szupergyors töltés a Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiával, valamint duál kimenet akár 4.6A/23W teljesítménnyel

Az ADATA® Technology a nagyteljesítményű
DRAM
modulok, NAND flash termékek és mobilkiegészítők vezető gyártója a mai napon bemutatta az A10050QC powerbankjét, mely a cég leggyorsabb töltője jelenleg. Az eszköz a Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiájára épül, amivel sokkal gyorsabban tudja feltölteni a mobilkészülékek akkumulátorát, ráadásul
USB
-C és USB-A típusú csatlakozóval is rendelkezik. Önmaga töltésére USB-C csatlakozót használ. A 10050mAh-ás powerbank galvanizált, házat kapott, így könnyebben és stabilabban tarthatjuk a kezünkben, valamint prémium minőségű Panasonic akkumulátorcellákra épül. Az ADATA-tól már ismert hat körös védelemmel rendelkezik, mely nem csak a felhasználó részére jelent biztonságot, hanem az újrahasznosítás során a környezetet is kevésbé terheli meg.

 

Qualcomm Quick Charge 3.0: több mint 4X gyorsabb, mint az átlagos powerbankek

Az ADATA az A10050QC teljes egészében a Quick Charge 3.0 technológia köré tervezte. Ezzel a funkcióval a hordozható töltő 40%-kal hatékonyabb, mint azok, amelyek csak Quick Charge 2.0 technológiát használják, valamint 4X gyorsabban tölti fel a mobileszközöket, mint a Quick Charge technológia nélküli powerbankek. Az A10050QC nagyjából 30 perc alatt egy 5”-os okostelefont a nulláról 80%-os akkuidőre képes feltölteni.

 

Dupla port, nagyobb kényelem és egyidejű töltés, újratöltés

A két kimeneti
port
nagyobb rugalmasságot biztosít, mivel a felhasználók egyszerre két mobileszközt is rákapcsolhatnak. Továbbá rendelkezik USB-C és USB-A csatlakozóval is a jobb kompatibilitásért. Az USB-C kimenet akár 18W, valamint a két csatlakozón összesen 4.6A (általában 2.1A áramerősséget biztosít egy port) leadására is képes. Az A10050QC egyidejű töltés és újratöltés funkciójával egyszerre tölthetjük mobilunkat és magát a powerbanket is. Önmagát a 2.5A-es gyorstöltéssel sokkal rövidebb idő alatt tölti fel, mint a hasonló termékek.

 

Intelligens feszültségszabályozás

Amellett, hogy az ADATA mérnökei beépítették a Quick Charge 3.0 technológiát, az ADATA mérnökei az INOV elnevezésű intelligens feszültségszabályozási rendszert is integrálták. A powerbank automatikusan felismeri, hogy 5V-os vagy 12V-os eszközt csatlakoztattak rá, ennek függvényében állítja be a hatásfokot, csökkenti a keletkező hőt, valamint meghosszabbítja az akkumulátor-cella élettartamát.

 

Premium alkatrészek és a legmagasabb biztonsági előírások

Az A10050QC a Panasonic által fejlesztett japán cellákat használ, valamint Tajvanon az ADATA tervezésében készült, szabadalmaztatott áramköröket, mely hatszoros védelmet biztosít: túltöltés, kisülés, túlfeszültség, túláram, túlmelegedés és rövidzárlat védelem. Az elegáns, galvanizált és texturált tokozása nem csak azért készült, hogy stabilabban lehessen megfogni, hanem, hogy megfeleljen a szigorú tűzvédelmi előírásoknak, ütésálló és biztonságos is legyen amellett, hogy évekig használhassuk.