Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2016-12-02

Szupergyors hálózati szkenner

A Canon Europe bejelentette új imageFORMULA ScanFront 400 hálózati szkennerét, amelynek érdekessége, hogy rendkívül gyorsan képes beolvasni eltérő dokumentumtípusokat is és ezek digitális verzióját a hálózaton keresztül azonnal továbbítja a címzetteknek.

Az új hálózati
szkenner
percenként akár 45 lapot képes beolvasni kétoldalasan 90 kép/perc sebességgel. Napi szinten pedig akár hatezer oldalt lehet feldolgozni vele. A szkenner 60-lapos adagolóval rendelkezik, és akár összehajtott dokumentumokat, valamintA4-es és A5-ös formátumú lapokat, névjegykártyákat és hagyományos útleveleket is szkennel.

Az ultrahangos szenzor érzékeli, ha véletlenül egyszerre két lapot húzna be. A megbízhatóan működő adagoló révén akár borítékok, brosúrák és összehajtott dokumentumok beszkennelése is lehetséges a ScanFront 400-assal.    

Modern szkennelési folyamatok

A vékony és kompakt kialakítású imageFORMULA ScanFront 400-as Linux-alapú kezelőfelülete nagyon egyszerűen használható a 10,1
colos
kapacitív érintőképernyőn keresztül. Az eszköz használatához nincs szükség
PC
-re vagy kiegészítő szoftverekre, hálózatra kapcsolva önmagában is egyszerűen be lehet üzemelni. A készülék csatlakoztatható a hálózati könyvtárakhoz, de egyszerűen továbbíthatjuk a dokumentumainkat
FTP
címekre, USB-eszközökre, faxra vagy közvetlenül egy nyomtatóra is, ha a
szkennelt
anyag bizalmas volna. A személyre szabható funkciógombok átprogramozásával a leggyakrabban használt feladatok ismétlését is tovább lehet egyszerűsíteni.

Biztonság és integráció

Az új készüléknél a Canon biztonsági funkcióinak bőséges választéka is rendelkezésre áll. Az egyedi felhasználói engedélyek mellett a biztonságot a készülék és a dokumentumok szintjén is garantálni lehet. Ide tartozik a biztonságos jelszóval történő bejelentkezés aktív vagy LDAP címtár használatával, illetve a biztonságos fájlküldés FTPS/SMTPS és SFTP protokollokon keresztül.

Metaadatokat tartalmazó indexfájlokat hozhatunk létre, és küldhetünk el minden egyes beolvasással, ami lehetővé teszi a dokumentumok egyszerű osztályozását és a szkenner beillesztését a meglévő háttérirodai rendszerbe vagy munkafolyamatokba, mivel az ehhez szükséges webes SDK (fejlesztői környezet) is rendelkezésre áll.

Az újdonsággal a vállalkozásoknak egy központilag vezérelt, nagy teljesítményű szkennert tudunk kínálni, mellyel megspórolhatóak a kiegészítő PC-k költsége, valamint az ahhoz tartozó licenc- és karbantartási díjak” – mondta el az új termékről Pataki Tamás, a Canon Hungária Kft DMS üzletág vezetője.

Az imageFORMULA ScanFront 400 október végétől lesz elérhető.