Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
Sulaki - 2017-01-15

Az ötödik generációs Micra kivételes autó, melyet kifejező formaterve, vidám utastere és magabiztos vezetési élménye tesz különlegessé

Elindult a vadonatúj Nissan Micra gyártása, az első példányok az elmúlt napokban gördültek le a gyártósorról. A gyártás utáni utolsó minőségellenőrzések garantálják, hogy az autók megfeleljenek a legmagasabb szintű minőségi követelményeknek. A Nissan legfontosabb európai piacain február közepétől kezdve érkeznek majd az első szállítmányok a márkakereskedőkhöz és vevőkhöz, míg a kontinens fennmaradó országaiban márciusban kezdődik az értékesítés.

 

A gyártás megindulása egyben egy több mint három évtizedre visszatekintő sikertörténetben nyit új fejezetet. Az először 1983-ban, Európában bemutatott Micra mára a világ egyik legismertebb autómodelljévé vált, amiből összesen mintegy hétmillió darabot adtak már el világszerte. A modell mostani, alapjaiban megújult ötödik generációjával a Micra az európai piac
B
szegmensébe sorolt ferdehátú modellek legjobbjai közé tért vissza.

 

Az új Nissan Micra a Nissan vállalatszövetségi partnere, a Renault flins-i üzemében, Franciaországban készül. Az új Micra a Nissan első olyan személyautó-modellje, mely a Renault egyik európai gyáregységében készül, így a modell gyártása hét év után visszakerült Európába, legfontosabb vásárlói bázisának közvetlen közelébe. Az új Micra a Nissan V-padlólemezének egy módosított változatára épül.

 

A Párizstól nyugatra található flins-i gyáregység felbecsülhetetlen tapasztalatokkal bír az európai piacra szánt csapotthátú autók gyártása terén. Az 1952-ben megnyitott, összesen 237 hektárnyi területet elfoglaló gyár a Renault Csoport legrégebbi autógyártó üzeme. Jelenleg az aktuális Renault Clio és Renault Zoe típusok gyártása folyik itt.

 

Az ehhez hasonló közös gyártásfolyamatok számos fontos előnyt kínálnak mind a vállalatnak, mind a vevőknek, és kiemelt szerepük van a Renault–Nissan Alliance vállalatszövetség által elért működési szinergiákban.

 

A legfontosabb, hogy ezzel maradéktalanul kiaknázhatók a Renault és a Nissan által közösen alkalmazott, APW-ként (Alliance Production Way) is ismert gyártás- és üzemmenedzsment-rendszer előnyei. Ez, amellett, hogy lehetővé teszi az egyes gyáregységek kapacitásainak optimális kihasználását, egységesíti a két gyártó által alkalmazott minőségi követelményeket és legjobb gyakorlatokat a lehető legmagasabb gyártásminőségi szint elérése és fenntartása érdekében.

 

Paul Willcox, a Nissan Europe elnöke ennek kapcsán elmondta: „A teljesen megújult Micra gyártásának elindítása egy olyan, ünneplésre érdemes pillanat, ami a Renault–Nissan Alliance vállalatszövetségen belüli együttműködés méltó példája.”

 

Hozzátette: „Arra koncentrálunk, hogy az ügyfelek mit szeretnének ma és mit várnak el a jövőben. Ezzel új szintre emeltük az európai kompakt autók szegmensét. A teljesen új Micra egy kivételes autó, melyet kifejező formaterve, vidám utastere és magabiztos vezetési élménye tesz különlegessé.”

 

Az új Nissan Micra egész egyszerűen forradalmi. Radikális előrelépést jelent mind az elődmodellhez, mind ahhoz a rendkívül sikeres szupermini trióhoz viszonyítva is, melynek története a Micra 34 évvel ezelőtti európai bemutatkozásáig nyúlik vissza.

 

Az új Micra minden eddiginél hosszabb, szélesebb és alacsonyabb. Tervezése során az európai vevők igényei jelentették a legfontosabb szempontot.

 

Vonzerejének alapját a sportos, kifejező külső formaterv jelenti, mely új, merész irányba tereli a Micráról kialakult képet. A modern megjelenés és a prémium érzet az autó belső terében is nyomon követhető, a kimagasló minőségű utastérben kéttónusú, puha tapintású anyagok fogadnak, ezek az összes modellben az alapfelszereltséghez tartoznak.

 

Az új Nissan Micra emellett a beépített technológiák terén is vezető szerepet tölt be, olyan megoldásokkal, melyek nem csak a modell, hanem az egész szegmens szempontjából újdonságot jelentenek. Ide tartozik többek között az intelligens sávelhagyásjelzés és -megelőzés. Ez a biztonsági rendszer szükség esetén finoman visszatereli a Micrát a helyes nyomvonalra.

 

Szintén egyedi a vezetőülés fejtámlájába épített hangsugárzókkal kivételes, 360 fokos hangzást biztosító BOSE Personal audiorendszer. Az új Micra személyre szabási lehetőségek széles tárházát kínálja. A külső és az utastér számtalan, stílusos és modern színekben elérhető prémium alkatrésszel szabható személyre.

 

A teljesen új Nissan Micra vezetése is nagyszerű élmény: dinamikus teljesítményt nyújt, melyet a fürgeség, az izgalmasság és a kiszámítható kezelhetőséggel együtt járó biztonságérzet egyensúlya jellemez. A modell háromféle – két benzines és egy dízelmotorral – rendelhető.