Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-03-22

A cég egyedi technológiájú, energiatakarékos és halk hűtőiből már 15 millió példány kelt el világszerte

Az LG Electronics (LG) a mai napon bejelentette, hogy globálisan immár 15 millió olyan hűtőszekrényt értékesített, amelyet saját fejlesztésű inverter lineáris kompresszorával, a háztartási elektronikai üzletág legsikeresebb technológiai megoldásával láttak el. Az LG prémium hűtőszekrényeinek forgalma tavaly 8 százalékkal nőtt az előző évhez képest, idén pedig a gyártó négymillió készüléket tervez értékesíteni, amely percenként 7 eladott hűtőszekrényt jelent.

 

Az LG inverter lineáris kompresszora minden prémium hűtőszekrény nélkülözhetetlen alkatrésze, és egyben a cég sikeres készülékeinek hátterében álló legfontosabb technológia is. A megszokott rotációs kompresszorok forgó mozgásához képest az LG inverter lineáris kompresszora sokkal hatékonyabban képes hűtési energiává alakítani az egyenes vonalú mozgást. Ez a megoldás a hagyományos motorral rendelkező hűtőszekrényekhez képest alacsonyabb energiafogyasztást és kisebb zajszintet eredményez.

 

A 16 évvel ezelőtt kifejlesztett első inverter lineáris kompresszor óta az LG folyamatosan dolgozott a technológia fejlesztésén. A gyártó 2014-ben mutatta be a technológia ötödik generációját, amely 55 százalékkal jobb energiahatékonyságot és 15 százalékkal alacsonyabb zajszintet nyújt az első generációs kompresszorhoz képest. Az LG az inverter lineáris kompresszor technológia kapcsán Dél-Koreában 981, az Egyesült Államokban 232, Európa-szerte pedig 52 szabadalommal rendelkezik.

 

Az LG inverter lineáris kompresszorral felszerelt hűtőjét világszerte számos fogyasztói szervezet és termékteszt a legjobb frizsiderként emílti a készülék kimagasló teljesítménye, folyamatos hőmérséklet-szabályozása és alacsony zajkibocsátása miatt. A gyártó díjnyertes termékkínálatát az új Centum System™ hűtőszekrénnyel bővítette a tavalyi év során, amely kifejezetten az európai piacok számára készült. A Centum System inverter lineáris kompresszorának megbízhatóságát az iparágban úttörőnek számító húszéves jótállás, valamint Európa egyik legelismertebb szabványokkal és biztonságtechnikával foglalkozó szervezete, a német elektrotechnikai, elektronikai és információtechnikai szövetség (VDE - Verband Deutscher Elektrotechniker) elismerése jelzi.

 

Elkötelezettek vagyunk az olyan kulcsfontosságú technológiák fejlesztése iránt, mint amilyen az inverter lineáris kompresszor is, hiszen ez a kulcsa az LG hűtőszekrények globális sikerének” mondta Song Daehyun, az LG háztartási elektronikai és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Elsődleges számunkra, hogy egyszerre növeljük hűtőgépeink teljesítményét, csökkentsük zajkibocsátását és energiafelhasználását – így teremtünk értéket fogyasztóink számára.”