Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2017-03-25

A CeBIT ebben az évben, mint „partnerország” először választotta Japánt

A Yamaha Motor Co., Ltd. (Tokyo: 7272), mint kiállító vett részt a 2017-es CeBIT-en Hannoverben. A standon megtekinthető lesz a Yamaha LEX YSM20 beültetőgép, a FAZER R G2 ipari felhasználása készült pilóta nélküli helikopter – amely teljesen önmagától is képes repülni –, valamint a HARMO elektronikus hajómotor, mellyel a Yamahának az a célja, hogy bemutassa eredeti és innovatív elképzeléseit, a kiváló technológiát és a dizájnt, valamint elhivatottságukat a magas minőségű és nagy pontosságú technológiák iránt.

 

A CeBIT ebben az évben, mint „partnerország” először választotta Japánt. A hatalmas Japán pavilonban három zónát alakítottak ki, a Yamaha Motor standja az Infrastruktúra/gyártástechnológia zónában van.

 

A kiállított Yamaha Motor termékek

 

Z:LEX YSM20 beültetőgép*1

  • A sokoldalú, nagy teljesítményű moduláris felépítésű beültetőgép rugalmasan igazodik a hatékony és változatos gyártási folyamatokhoz, valamint a PCB-k különböző elrendezéséhez, így széleskörűen használható számos termékhez, miközben kategóriájában (optimális körülmények között) a világ leggyorsabb*2 beültetőgépe is 90.000 CPH*3 sebességével.

  • Intelligens gyárunk*4 integrálja az IoT/M2M rendszereket, a teljes adatmenedzsment és megosztás a hálózaton keresztül történik, így egységesen kezelhető a teljes céges környezet, az egyedi gépektől a gyártósorokon ár a teljes gyárig, melyek növelik a gyártás hatékonyságát és minőségét.

 

A Z:LEX YSM20 beültetőgéppel kapcsolatos információért kérjük, látogassa meg a következő weboldalt:

https://global.yamaha-motor.com/business/smt/mounter/ysm20/

 

 

FAZER R G2 pilóta nélküli helikopter (automatizált repülő modell)

  • A Yamaha ipari felhasználásra szánt pilóta nélküli helikoptere alapján, ez a mezőgazdasági helikopter teljes egészében képes automatikusan repülni, megadhatók neki érintési pontok, továbbá olyan fotó, videó, valamint adatmérési rendszerekkel is felszerelték, melyek lehetővé teszik a megfigyelést, a méréseket, a biztonsági felügyeletet, a fotózást és az áruszállítást is.

  • Felszállás után lakott területen kívül az előre beállított repülési terv alapján automatikusan átveszi a gép irányítását. A helikopter teljesítménymutatóiról elmondható, hogy maximum teherbírása 35 kg, maximális repülési magassága 2.800 méter, míg a repülési táv 90 km lehet.

 

A FAZER R G2-vel kapcsolatos további információkat az alábbi linken érheti el:

https://global.yamaha-motor.com/news/2016/1011/fazer_r_g2.html

 

 

HARMO elektronikus hajómotor

  • Ez egy koncepció, mely a motorcsónakokhoz készült és teljesen elektronikus meghajtást kapott. A motor beépített vezérlőegységgel és kormányzóegységgel rendelkezik. Amennyiben internetre csatlakoztatjuk, számos új lehetőséget biztosít ez az elektromos hajtás.

 

 

*1 A robot, amely különböző elektronikus komponenseket képes rárakni és beágyazni a nyomtatott áramkörökre (PCB), mint például az okostelefonok és autóipari elektronikák.

*2 Yamaha Motor tesztelési eredményei alapján, mely 2014 májusában készült. Optimális körülmények között, két sorban, két fejegységgel.

*3 Chip per óra: a chipek teljes mennyisége, melyet a gép egy óra alatt képes felhelyezni a PCB-re.

*4 A rendszer ötvözi a különböző támogatási rendszereket és a szoftvereket, ezzel is növeli a termelés hatékonyságát és a Yamaha szakértelmét a minőségi gyártás terén, az SMT összeszerelő gépek, beültetőgépek, adagolók és minőségellenőrző rendszerek esetében.