Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2017-04-28

Az új, Quantum Dot technológiás Acer Predator monitorok látványos játékélményt ígérnek

Az Acer két új 27
col
képátlós Predator gaming monitort mutatott be, melyek a játékélményt lenyűgöző szintekre emelik. Megkapó vizuális tálalással, vibráló színekkel, és utánozhatatlan teljesítménnyel érkeznek a termékek. A Predator X27 új szintre emeli a játékot az NVIDIA G-SYNC HDR segítségével, és akár 4K felbontást is elérhetünk, 144 Hz-es frissítéssel, míg a Predator Z271UV 1800R ívelt panelt és szemkövető technológiát tartalmaz az intuitív játékélményért.

Mindkét monitor Quantum Dot technológiával rendelkezik, szélesebb színtartománnyal és magasabb fényerővel, mélyebb szaturációval és jobb pontossággal. Ezáltal drámaian éles, színtelt végeredményt kapunk – a Predator X27 az Adobe RGB skálát 99 százalékban lefedi, míg a Predator Z271UV 130 százalékos sRGB lefedettségi tartományt kínál. A Quantum Dot alapú panel nano méretezésű képpontokat egyesít, ezáltal a színmegjelenítés még nagyobb, szélesebb skálán mozog, főként, ha összehasonlítjuk a szóban forgo termékeket hagyományos monitorokkal.

“Izgatottan mutatja be az Acer az új, premium gaming monitor lineupját, két új Quantum Dot modellel, amelyek a játékélményt minden eddiginél valósághűbbé teszik” – mondta Victor Chien, az Acer digitalis kijelzők üzletágának elnöke. Hozzátette: “A Predator X27 4K felbontása 144 Hz-en, valamint az Acer HDR Ultra technológiája olyan vizuális élményt nyújt, hogy azt mindenkinek látnia kell. Az új Acer Predator Z271UV szintén élvezetes játékélményt ad, a gamerek gazdag színskálát és meggyőző ívelt kijelzőt kapnak.”

 

Predator X27

Az Acer Predator X27 lenyűgözően élénk képmegjelenítést garantál, elmosódásmentes tálalásban, köszönhetően a magas szintű 4K felbontásnak, valamint a 144 Hz-s képfrissítésnek, a gyors, 4ms válaszidőnek, valamint a magas fényerőnek. Az eszköz fel lett vértezve az Acer HDR Ultra technológiájával, ez jelenleg a legjobb kontrasztminőséget jelenti magas dinamikatartományokban, a fejlett
LED
fényerő-kezelésnek köszönhetően pedig 384, egymástól elkülönített zóna található, amelyek csak akkor kerülnek használatba, amikor ténylegesen szükséges. Mindez nem csak egy szélesebb, mélyebb és telítettebb színskálát eredményez, de a fénysűrűség-tartomány is jóval tágabb, mint a hagyományos dinamika tartománnyal rendelkező monitorok. Ha megvizsgáljuk a kijelző háttérvilágítását, máris látjuk, hogy a fekete tartományok sokkal sötétebbek és mélyebbek, ez különösképp akkor kedvez a gamereknek, amikor sötétebb helyszíneket kell megjeleníteni a játékban. A csiszolt gyémánt mintázatú, teljesen fémből készült talp kimondottan robusztus, garantálja, hogy a monitor minden helyzetben stabil marad, ugyanakkor rendkívül ergonómikus is az állítható-dönthető kialakítással egyetemben.

Predator Z271UV

Az Acer Predato Z271UV WQHD felbontással domborít, és ívelt 1800R panelt hordoz, melynél a képernyő mindegyik szeglete egyforma távolságra van a játékos szemeitől – ez fokozza a játékélményt, mivel szélesebb mezőben látható a játékmező, kihatva a perifériás látásra. A monitor ZeroFrame, azaz kávamentes kialakítást kapott, továbbá széles tartományban lefedett, 125 százalékos sRGB színskála-támogatást kapott. Extrém gyors, 1 ms (natív 3ms) válaszidővel, ezáltal elfelejthetjük az elmosódott képmegjelenítést, ráadásul túlhajtási lehetőség is van, egészen 165 Hz-ig. Amikor a monitort tervezték, az lebegett a mérnökök szemei előtt, hogy az alakíthatóság minél inkább jelen legyen, így -5-től 25 fokig dönthető, illetve +/- 30 fokban fordítható. A magasság is széles tartományban állítható.

Természetesen konnektivitás terén sincs oka szégyenkeznie a monitornak, ugyanis DisplayPort, HDMI, audió kimenet, valamint
USB
3.0 is található aljazatok terén. Két 7 Wattos hangszóró garantálja a magas minőségű hangélményt az Acer TrueHarmony technológiájával a dinamikus szórakoztatás folyományaként.

Mindezeken felül a Quantum Dot technológia jelenléte mellett mindkét monitor támogatja az NVIDIA G-SYNC normát, ezáltal teljesen szinkronba hangolt képmegjelenítést kapunk, míg az NVIDIA ULMB éles, autentikus vizuális élményt garantál. Beépített Tobii-Eye szemkövető rendszerével a hagyományos egér-billentyűzet irányítás jól kiegészül, és a technológia érzékeli, ha a gamer szemeivel a képernyő bizonyos részeire fókuszál. Mindez még gazdagabb, még életszerűbb játékélményt jelent. Jelenleg 100 játék rendelkezik szemkövetés-támogatással.

 

Az új kijelzők akár 178 fokos széles látószögű betekintést biztosítanak, horizontálisan és vertikálisan egyaránt. Tovább fokozva a kényelmet, az Acer VisionCare is jelen van, FlickerLess, BlueLightShield, ComfyView és egyéb, a szemet kímélő technológiákkal.

A Predator GameView a gamereknek precíz színbeállítást, célkereszt-hangolást, valamint fekete színárnyalat-növelést biztosít egyebek mellett. Az egyéni beállítások három különböző profilba menthetők, akció, verseny, és sport módokban – ezek között szabadon lehet váltani, akár játék közben is.