Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2017-05-23

Egyszerűsödik a mobilhálózat-alapú  I o T-szolgáltatások vállalati bevezetése

Az Ericsson tovább erősíti a globális Dolgok Internete ökoszisztémát a Microsofttal, lehetővé téve a vállalatoknak a mobilhálózat-alapú IoT-szolgáltatások gyorsabb bevezetését.

Az Ericsson I o T Accelerator által a vállalatok az IoT-megoldásukat az Azure segítségével telepítik, amely közvetlenül kapcsolja össze őket a mobilszolgáltatók ökoszisztémájával, az Ericsson I o T Accelerator részét képező Eszközkapcsolati Platform (DCP) által biztosított kapcsolatkezelési szolgáltatással.

Az Ericsson I o T Accelerator, egy felhőalapú, horizontális, iparágakon átívelő megoldás, amely platformszolgáltatásokat és termékközeli szolgáltatások tartalmaz a telekom szolgáltatók és egyes iparágak számára, folyamatosan bővülő funkciókat nyújt szolgáltatásként az IoT-megoldások gyors létrehozásához és telepítéséhez.

Az Ericsson IoT Accelerator kapcsolatkezelési szolgáltatása lehetővé teszi a telekom szolgáltatók számára, hogy kezelt IoT-kapcsolati megoldásokat tervezzenek, indítsanak el és fejlesszenek a mobil kapcsolatot igénylő vállalatok számára. Ezenkívül teljes irányítást és automatizálási funkciókat biztosít a vállalatoknak, hogy IoT-eszközeik hálózati hozzáférését kezelhessék.

 

 

Az Ericsson DCP-hez kapcsolt egyéb, egyre növekvő számú telekom szolgáltatóval való együttműködéssel a telekom szolgáltatók teljesíthetik a globális vállalatok igényeit önálló beruházások nélkül. A platform egységes szolgáltatási élményt nyújt a vállalatnak a teljes eszközflottára nézve.

Niklas Heuveldop, az Ericsson stratégiai vezetője és a technológiai és fejlesztési üzletág vezetője elmondta: „A legújabb Ericsson Mobilitási Jelentés megmutatta, hogy a Dolgok Internete 2018-ra meg fogja haladni a mobiltelefonokat, mint a legtöbb csatlakoztatott eszközök kategóriája. Ma még a vállalatok jelentős kihívással néznek szembe az I o T-telepítések összetettsége miatt. Az iparági vezető innováció és ökoszisztémák kombinációja révén a Microsofttal folytatott együttműködésünk megszünteti a komplexitást, és közelebb hozza az IoT lehetőségeit a vállalatok számára.”

Sam George, az Azure I o T igazgatója (Microsoft Corporation) elmondta: „Az Ericssonnal végzett közös munka segít ügyfeleinknek és partnereinknek azzal, hogy nagyobb választási lehetőséget biztosít számukra a celluláris hálózatokba kapcsolt I o T-eszközeik irányítása tekintetében.”

Grundfos, a vízpumpák gyártásának innovatív vezető cége az első vállalat, amely tesztelte az Ericsson és a Microsoft ajánlatát, és kipróbálta az okos, hálózatba kapcsolt vízszivattyúik kezelését.