Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-06-23

Kínai gyártópartnerrel erősíti jelenlétét a világpiacon a hazai fejlesztésű innovatív bevonatrendszer

Hazánkban már nap mint nap milliók találkozhatnak a Resysten antimikrobiális hatású bevonatrendszerrel. Többek között a budapesti metróvonalak mozgólépcsők korlátjain és a HÉV szerelvényeken is megtalálható láthatatlan védőréteg hatásmechanizmusa 90%-al csökkenti a mikroorganizmusok számát a kezelt felületeken.

A kizárólag természetes anyagokat tartalmazó, környezetbarát bevonatrendszer a fény energiáját hasznosítva fejti ki hatását. Egyedülálló tulajdonsága, hogy hatásosságát egy éven át megtartja, így a hagyományos tisztítási megoldások kiegészítéseként képes arra, hogy két takarítás között is meggátolja a sűrűn megérintett felületeken, például a kapaszkodókon a kórokozók elszaporodását, átadását az utasok között.

A magyar fejlesztésű molekulára épülő innováció a nemzetközi piacon is újabb és újabb sikereket ér el. A rendszert már a világ egyik vezető autógyára, valamint Európa egyik legnagyobb élelmiszer kereskedelmi lánca is alkalmazza, de megtalálható például egy Európa-szerte közlekedő gyorsvasút szerelvényén is.

A magyar innováció nemzetközi terjeszkedése szempontjából óriási jelentőségű, hogy Közép- és Kelet-Európai Országok és Kína Egészségügyi Miniszteri csúcstalálkozójához kapcsolódó „Egészség Kapuja” Egészséggazdasági Konferencia és Kiállítás keretein belül Li Bin kínai Egyészségügyi Miniszter Asszony és Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter Úr jelenlétében a Resysten Hungary Kft. és a TitanPE Technologies stratégiai együttműködési megállapodást írt alá.

A világ egyik vezető nanotechnológiai gyártópartnerével együttműködve új távlatok nyílnak a Resysten bevonatrendszer kontinenseken átívelő, nagy volumenű alkalmazása előtt. A stratégiai együttműködési megállapodás alapján a felek elősegítik a Resysten bevonatrendszer piaci jelenlétének erősödését a nemzetközi piacokon, illetve megvizsgálják a nanotechnológiára épülő termékek magyarországi gyártásának lehetőségét is az európai piacra.

A miniszterekkel együtt meglátogatta a Resysten standját Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár úr is.

„Legyen egy ötlet, innováció bármennyire is korszakalkotó a maga nemében, a világsiker eléréséhez hatalmas segítség a nemzetközi piacokon otthonosan mozgó, nagy kapacitással bíró gyártópartnerek támogatása. A most aláírt együttműködés a hazai innovációt a kínai gyártástechnológiával támogatva lehetőséget teremt erre.”  - mondta Lepsényi István államtitkár.