Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-06-24

Bangladesben az elektromos energiához való hozzáférést nem lehet magától értetődőnek tekinteni

A Siemens 46 transzformátor alállomás Bangladesbe történő szállítására kapott megrendelést a Bangladesh Rural Electrification Board (BREB: Bangladesi Vidéki Villamosítási Testület) állami vezetés alatt álló energiaszolgáltató cégtől. A megrendelés magában foglalja a 33 és 11 kilovolt (kV) feszültségszintű alállomások tervezését, leszállítását és telepítését, valamint a tesztelési és üzembe helyezési feladatokat is. A berendezéseket Dhaka, Chittagong és Sylhet állam áramelosztó hálózataiban kívánják felhasználni azzal a céllal, hogy javítsák az elektromos energiaellátást a vidéki területeken. A Siemens megrendelés értéke kereken 40 millió euró.

"Különösen büszkék vagyunk arra, hogy sikerült újabb megrendelést kapnunk a régióban, és elősegíthetjük az ország további villamosítását" - jelentette ki Ralf Christian, az Energy Management divízió vezérigazgatója. "A megrendelés egyike az olyan infrastruktúra projektek hosszú sorának, amiket a Siemens sikeresen valósított meg Bangladesben." A Siemens szabadtéri alállomásokat fog készíteni a 33 kV feszültségszinthez, míg 11 kV feszültség esetén zárt alállomásokat telepít majd. A leszállítandó berendezések között vannak erőátviteli-transzformátorok, kültéri vákuum megszakítók áramváltókkal, földelő kapcsolókkal ellátott és anélküli szigetelők, kültéri telepítések áramváltói, valamint beltéri egységek 11 kV-os kapcsoló-berendezései. A kulcsrakész projekt a két regionális vállalat, a Siemens Bangladesh és a Siemens India együttműködésében valósul meg a Siemens India vezetésével.

Bangladesben az elektromos energiához való hozzáférést nem lehet magától értetődőnek tekinteni. Különösen a vidéki területek vannak gyakran elvágva az energiahálózattól. Banglades kormánya azt tűzte ki célul, hogy 2021-re teljes mértékben villamosítja az országot. A BREB felelős Banglades vidéki körzeteinek folyamatos villamosításáért és segíteni fogja a bangladesi kormány elképzelésének megvalósítását a 2021-re kitűzött teljes lefedettséggel kapcsolatban. A projekt része a BREB erőfeszítéseinek, melyek célja az ország energiaelosztó rendszerének kiterjesztése. Míg az elmúlt néhány évtized során a villamosítási programok elsősorban a városi központokra helyezték a hangsúlyt, a jelenlegi vidéki elektromos energiaátviteli és elosztási projekt célja a vidéki infrastruktúra bővítése.