Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2017-09-04

Az 55 colos és 65 colos Q8F sík képernyős modellek bevezetésével a Samsung QLED TV termékcsaládja immár 14 készülékkel büszkélkedhet

A Samsung Electronics az IFA 2017 kiállításon mutatta be 55 és 65
colos
sík képernyős QLED TV modelljét, a Q8F-et. A Samsung ezzel egy időben, szeptember 1-én rendezi a QLED és HDR10 (High Dynamic Range) csúcstalálkozót a berlini Waldorf Astoria Hotelben, ahol bepillantást enged a Quantum dot (QLED) kijelzők történetébe és felvillantja a HDR10/HDR10+ ökoszisztémában rejlő lehetőségeket.


A Q8F a korábban már bemutatott Q8C termékcsalád sík képernyős változata. A Samsung arra törekszik, hogy megszilárdítsa vezető szerepét a globális televíziós piacon, ezért Európa-szerte bővíti QLED TV kínálatát.

Az európai felhasználók körében a sík képernyős, közepes méretű televíziók rendkívül keresettek. Büszkén mutatjuk be a Q8 széria sík modelljét, amelyet ez a növekvő igény hívott életre – mondta el Sang-ho Cho, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – A kibővült QLED TV termékcsalád a felhasználók életstílusát követi, innovatív technológiájának, bámulatos dizájnjának köszönhetően új lehetőség a televíziózás piacán.”

A vezető pozíció megerősítése a prémium televíziókészülékek piacán

A Q8F modellekkel a Samsung 2017-es QLED TV termékcsaládja 14 készülékre bővült. A Q9, Q8 és Q7 QLED TV modellekkel jelenleg a Samsung kínálja a legátfogóbb TV portfóliót a prémium szegmensben: a 49 és 88
col
közötti képátlójú készülékek közül nyolc sík, hat pedig ívelt kijelzővel érhető el. A Q8F modellek az első sík képernyős készülékek a Samsung Q8 QLED TV termékcsaládjában.


A fémötvözetű Quantum dot technológiának köszönhetően a Samsung QLED TV-i kínálják a legprecízebb színhűséget a jelenetek fényerejétől függetlenül. Ezt a piacon egyedülálló jellemzőt a Németországban működő, világszínvonalú tesztelő és hitelesítő szervezet, a VDE (Verband Deutscher Elektrotechniker) „100 százalékos színgazdagság” tanúsítvánnyal ismerte el.

A QLED televízió „észrevétlen csatlakozás” kábele egy mindössze 1,8 mm átmérőjű optikai kábel, ami megszünteti a folyton összegubancolódó vezetékek problémáját, a tökéletesen illeszkedő falikonzol pedig lehetővé teszi, hogy a televízió hézagok nélkül a falhoz simuljon, és bármilyen helyre tökéletesen illeszkedjen.

Továbbfejlesztett HDR10+ technológia, amely vonzza a tekintetet

A Samsung QLED és HDR10+ televízió technológiáit a QLED és HDR10 csúcstalálkozón mutatja be, melynek társrendezője a kijelzőpiacra koncentráló kiadó és piackutató vállalat, az Insight Media. A HDR10+ technológia kivételes képminőséget nyújt, a kijelzők fényerejét, színét és kontrasztját minden helyzetre automatikusan optimalizálja. A csúcstalálkozó részletesen foglalkozik azzal, hogyan lehet a HDR10+ dinamikus tónustérképezés funkciójával minden egyes képet egyenként feljavítani, illetve életre kelteni a látványt és a színeket, melyek segítségével a nézők éppen olyan formában élvezhetik a különböző tartalmakat, ahogy azt a filmkészítő vagy a rendező megálmodta.

A csúcstalálkozó keretein belül szó lesz a Samsung új partnerségi megállapodásáról is a 20th Century Fox és a Panasonic vállalatokkal, amelynek célja, hogy nyitott, jogdíjmentes, metaadat-platformot biztosítson a HDR10+ tartalmaknak. A három vállalat 2018 januárjától kezdve egy jogalannyá válik és jogdíjmentes metaadatokat kínál majd a tartalomszolgáltatók, UHD tévé, Blu-ray lejátszó és
set-top box
gyártók, illetve
SoC
(System on Chip) kereskedők számára.


Célunk, hogy a legújabb technológiákkal és újdonságokkal a lehető legjobb nézői élményt nyújtsuk vásárlóink számára – mondta Jongsuk Chu a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők üzletágának senior alelnöke. – „A legújabb, továbbfejlesztett HDR10+ technológia és a QLED TV segítségével még tovább javíthatjuk a képminőséget, felhasználóink gazdagabb színeket és mélyebb kontrasztot kaphatnak egyszerűen, változatos tartalmakon keresztül.”