Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2017-11-29

Az AOC 2016-ban indította útjára AGON márkanevű prémium gaming monitor terméksorozatát

Az AOC 2016-ban indította útjára AGON márkanevű prémium gaming monitor terméksorozatát. Azóta eltelt jó másfél év, de az AGON monitorok népszerűsége töretlenül ível felfelé. Ezek a képernyők nemcsak az eladások tekintetében állnak az élen, egész Európában szakmai körökben is elismerést vívtak ki maguknak és sorban nyerik el a „legjobb gaming monitor” kitüntetéseket. És jön a folytatás: A legutóbbi kölni gamescom 2017 kiállításon az AOC bejelentette az AGON család következő tagjainak érkezését - ez az AGON³ terméksorozat, amely csupán 0,5 ms-os ultra gyors válaszidővel és olyan teljesen új technológiákkal rendelkezik, mint például a HDR.

 

AGON

Az AGON név az ógörög nyelvből származik és versengést, összecsapást és szembenállást jelent. Ez a csatába hívó vakmerő név kifejezetten a gamereket hivatott megszólítani. Prémium tulajdonságainak, innovatív technológiáinak és vonzó árazásának köszönhetően az AGON sorozat elnyerte mind az alkalmi, mind a professzionális gamerek szeretetét és csodálatát. Magas képfrissítési rátáival, valamint 60,5 cm (24 hüvelyk) és 88,9 cm (35 hüvelyk) közötti, sík, vagy ívelt opcióival az AGON monitorok a
GPU
fajtájától függetlenül is kiharcolták helyüket számos gamer asztalán.


 

AGON - Az első manőverek

Az AOC először 2016. márciusában mutatta be AGON prémium gaming monitor sorozatát, amely az AG271QX modellel debütált. Ez a jövőbe mutató 27 hüvelykes modell extra részletgazdag, 1440p felbontású, gyors TN panellel, 144 Hz-es képfrissítési rátával, 1 ms-os válaszidővel és FreeSync támogatással gondoskodott a szakadozás vagy képtörés nélküli, folyamatos játékélményről. Míg az AG271QX gyorsan nyerte a díjakat, később, 2016-ban megjelentek a polcokon G-SYNC támogatással és 60,5 cm-es (24 hüvelykes) képátlóval rendelkező hasonló specifikációjú unokatestvérei is.

 

Majd 2017. januárjában megérkezett az FPS versenyjátékosok által várva várt modell - az AOC AG251FZ. A piacon a leggyorsabb, 240 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező panel eliminálja az elmosódott mozgásokat és minimális input lag mellett a lehető legsimább mozgást biztosítja a gyors ütemű játékokhoz. Sok e-sport gamer, például a Team Liquid is az AG251FZ modellt választotta, amely új mércét állított fel a verseny gaming monitorok terén és számtalan alkalommal kapott főszerepet az e-sport eseményeken. FreeSync támogatásával, 1 ms-os válaszidejével és full
HD
felbontású TN paneljével az AG251FZ valódi versenyelőnyt biztosít a harcban. A hangos sikert követően 2017. augusztusában az AOC bevezetett egy G-SYNC változatot - az AG251FG modellt.


 

Lépéselőnyben

2016 tele óta ívelt, ultra-széles AGON monitorokkal - az AG352UCG és az AG352QCX modellel - a virtuális világok még közelebb kerültek a valósághoz. Ezek a modellek 88,9 cm-es (35 hüvelykes) képátlójukkal és 2000 mm-es görbületi sugarukkal tökéletesen gondoskodnak a szórakoztatásról. VA paneljük 21:9 képaránnyal, 2000:1 kontrasztaránnyal és az akadozás-, vagy szakadozásmentes képélmény érdekében G-SYNC vagy FreeSync technológiával rendelkezik. Később az ívelt modell terméksorozat már a megszokott 16:9 képarányú modellekkel bővült - ezek voltak az AG322QCX (80 cm (32 hüvelyk), 1440p felbontás) és az AG272FCX (68,6 cm  (27 hüvelyk),
1080p
felbontás). Ezek a stílusos, 3-oldalon keret nélküli formatervezésű monitorok még kisebb, 1800 mm-es görbületi sugarukkal lenyűgöző képélményt és - a FreeSync támogatásnak köszönhetően - szakadozásmentes játékot nyújtanak.


 

Az összes AGON modell fel van szerelve állítható ergonomikus lábazattal, különböző játék módokkal, sztereó hangszórókkal, Shadow Control és Low Input Lag móddal, valamint a szem igénybevételét és fáradását csökkentő Flicker-Free és Low Blue Light technológiákkal.

 

 

 

 

Eddig piacra vitt 11 modelljével és számos jövőbeli innovációjával az AOC az elmúlt időszakban a gaming szegmens egyik legjelentősebb gyártójává vált. Máig több mint 480 értékelés jelent meg Európa szerte az AGON monitorokról.

 

Előrelépés az e-sportok területén
Az AGON monitorokat rendszeresen használják a top 80 olyan e-sport eseményen, mint például a DreamHack, az
Intel
Extreme Masters, a Dotapit, és az Insomnia. A teljes e-sport spektrumban profik és rajongók egyaránt használják ezeket a monitorokat - legyen az gyors ütemű MOBA és FPS, versenyszimuláció, vagy harci játék - hiszen a legjobb teljesítmény biztosításával garantálják a gamerek számára a szükséges versenyelőnyt.


 

Jövőbeli manőverek

A gamescom 2017 kiállításon az AOC bemutatta legújabb ultra-nagy felbontású, 144 Hz-es vagy ennél is magasabb képfrissítési rátájú és HDR (High Dynamic Range) támogatással rendelkező AGON³ monitorait, melyek ultra gyors válaszideje csupán 0,5 ms. A HDR kivételes fényerőt tesz lehetővé és kiváló kontraszttal rendelkező színeket biztosít. A leggyorsabb, 0,5 ms válaszidejű monitorok olyan helyzetekben is biztosítják a gamerek számára a sebességet, ahol a másodperc tört része is számít, így semmi nem marad ki a számításból ami veszélyeztethetné a sikerüket.

 

Az egyik villámgyors, 0,5 ms válaszidejű modell, az AG273QCX 144 Hz-es képfrissítésű QHD (1440p) felbontású 27 hüvelykes TN panellel, valamint az
AMD
FreeSync2 és HDR technológiáival fog rendelkezni. Széles színspektrum támogatásával az egyik legjobb színvisszaadást fogja nyújtani a TN panelek között. G-SYNC technológiával ellátott testvére, az AG273QCG, hasonló specifikációkkal rendelkezik, viszont a FreeSync2 és a HDR funkciók helyett 165 Hz-es képfrissítési aránnyal és G-SYNC támogatással lesz felszerelve.


 

A 2018-ban érkező AGON³ modellekkel az AOC ismét megfelel azon ígéretének, mely szerint ellátja a gamereket a legmodernebb innovatív technológiákkal és kiküszöböli azokat a külső tényezőket, melyek megakadályozzák igazi tehetségük megcsillogtatását.

http://eu.aoc.com/en/gaming