Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
Sulaki - 2018-09-13

A már szokásosnak mondható rendezvényt idén is Szeptemberben tartották meg, itthoni idő szerint 19-órás kezdéssel, az Apple főhadiszállásán Cupertinóban, a Steve Jobs arénában

A már szokásosnak mondható rendezvényt idén is Szeptemberben tartották meg, itthoni idő szerint 19-órás kezdéssel, az Apple főhadiszállásán Cupertinóban, a Steve Jobs arénában.

Ez az esemény minden évben a legfontosabb az Apple háza táján és erre is készülnek a legtöbbet. Nem meglepő, hogy az elmúlt hetekben hihetetlen mennyiségű pletyka is szárnyra kelt a még be sem mutatott termékekből és új applikációkból.

Ezen a rendezvényen mutatják be minden évben az új iPhone telefonokat és az Apple Watch-ot. Továbbá a készülékekhez tartozó új operációs rendszereket és a különböző tartozékokat iPhone tokokat és szilikon tokokat, valamint az új Airpods vezeték nélküli fülhallgatót tudtuk meg a Phonebox.hu-tól. A bemutatót általában azok is nyomon követik, akik nem az Apple termékeit pártolják, vagy egyszerűen csak nem kedvelik a sokszor túlárazott telefonokat és egyéb
hardver
termékeket. Azonban a gyártónak elismerésre méltó érdeme, hogy a vállalat piaci értéke a világon elsőként érte el az 1000 milliárd dollárt.


Az új iPhone-ok

Idén is három új modellt mutatott be az Apple, amik azonos külsőre épülnek, mint a tavaly bemutatott iPhone X. Az eleinte furcsa újdonságnak számító, képernyő tetején belógó kamerasziget aztán trendet indított, és most már a legtöbb mobiltelefon gyártó készüléke hasonló külsővel érkezik, az elérhető legnagyobb előlap/képernyő arány érdekében.

iPhone XS

Elsőként az tavalyi év csúcsmodelljének ráncfelvarrott változatát mutatták be. Amely számos újdonsággal kecsegtet. A külsőt, ahogy az lenni szokott meghagyták, a tavalyi dizájnnal megegyezőnek, így aki újabb készülékre váltana, annak nem kell egy új iPhone XS tokot beszereznie, bár a készülék árát tekintve, talán az igényelné a legkisebb anyagi ráfordítást. A hardver tovább erősödött, az új 8 magos A12 Bionic chip-nek köszönhetően, amit szintén egy új 4 magos grafikus egységgel egészítettek ki. A telefon iP68 minősítést kapott, aminek következtében már teljesen víz és porálló lett, és továbbfejlesztett Sztereó hangzást. A memória mennyiségét tovább növelték, és a belső tárhely kapacitása is 512Gb-ra módosult. Az új Smart HDR kamerának köszönhetően pedig mostantól változtathatjuk az elkészült képek fókuszát is. A készülék DualSim telefonként tud működni egy fizikai Sim kártyával és egy eSIM kártyának köszönhetően.

Technikai adatok: Kijelző: 5.8
inch
Super Retina 2436x1125px -458ppi, Belső memória: 521Gb, Kamera: 12Mp SmartHDR Dupla lencse.


iPhone XS Max

Nagyon úgy tűnik, hogy az Apple nem szeretné elveszteni a nagyobb kijelzőt használó felhasználókat, ezért bemutatta, a manapság a kezekben már nem is olyan hatalmasnak tűnő 6,5 col-os iPhone XS Max-ot. Ez az eddigi legnagyobb iPhone. Méretében megegyezik a tavaly bemutatott iPhone 8 Plus készülékkel, azonban a hátlap változtatásai miatt és a kamera függőleges elhelyezése miatt új iPhone XS Max tokokat is bemutatott a gyártó. Immár a kijelző szinte keret nélküli, és a hasznos kijelző/előlap arány 95% fölé emelkedett.

Technikai adatok: Kijelző: 6.5 inch Super Retina 2688x1242px – 458ppi, Belső memória: 512Gb, Kamera: 12Mp SmartHDR Dupla lencse.

iPhone XR

Az Apple bemutatta valószínűleg az idei év slágertermékét és a hozzá tartozó különlegesnek tervezett iPhone XR tok hátlapokat is. Az okostelefon méretében az XS és az XS Max közé esik, azonban kamerája csak egy optikás és hardver fronton is csekélyebb teljesítményt képes felmutatni. A fentiekért cserébe, azonban árban egy sokkal kedvezőbb készüléket kapunk, ami ráadásul 90 perccel jobb akkumulátor időt nyújt a tavalyi iPhone 8 Plus-nál.

Technikai adatok: Kijelző: 6.1 inch, Belső memória: 256Gb, Kamera: 12Mp, Szimpla lencse.

Mindhárom új modell esetében az Apple elhagyta a TouchID-névre keresztelt, az iPhone 5S óta meghatározó képernyő feloldási rendszert, és az újabb készülékek már csak FaceID, azaz arcfelismerő rendszerrel szereltek lesznek, aminek az Apple tovább növelte a hatékonyságát.

Árak

  • iPhone Xr 64GB: 749 $ (még nincs magyar ár)

  • iPhone Xs 64GB: 399.990 Ft

  • iPhone Xs 256GB: 459.990 Ft

  • iPhone Xs 512GB: 537.990 Ft

  • iPhone Xs Max 64GB: 439.990 Ft

  • iPhone Xs Max 256GB: 499.990 Ft

  • iPhone Xs Max 512GB: 577.990 Ft

Apple Watch 4

Az új okosóra csak kisebb, de annál hasznosabb ráncfelvarrást kapott az elődjéhez képest. Megnövelt akkumulátor élettartamot, aminek köszönhetően a készenléti idő már 86 órára növekedett, és megemelt kijelz felbontást, 384x480 pixelt, ami meghaladja az első iPhone felbontását. Az új okosórát ezen kívül felvértezték nagyon sok egészségmegőrző funkcióval, többek között elesés érzékelővel és továbbfejlesztett vérnyomásmérővel. Az olcsóbb gps modell 399$-ba, a hálózati hozzáféréssel rendelkező pedig 499$-ba fog kerülni.

Szolgáltatások és iOS

Az Apple egyre bővülő felhasználótábort tudhat maga mögött így egyértelmű, egyre nagyobb hangsúlyt fektet a szolgáltatásokra is. 2018 első három negyedévében körülbelül 130 milliárd dollárt keresett a gyártó, kizárólag az iPhone-ok eladásából, de a darabszám az előzetes várakozásokkal ellentétben szinte alig bővült (kb 0,4 százalékkal éves szinten). Ez betudható annak, hogy egyre több gyártó képes minőségi készülékeket, egyre kisebb árért előállítani és egyre hosszabb ideig használjuk az okostelefonjainkat.

Az Apple termékekhez köthető szolgáltatások azonban minden területen dinamikusan fejlődnek. Ez a digitális üzletág majdnem 26 százalékkal múlta felül az előző év hasonló időszakát és 27 milliárd dollárt hozott a cégnek.

Az új operációs rendszerek főbb funkciói összefoglalva:

iOS:

- Alkalmazásokra bontott, ellenőrizhető a használati idő

- Összetett parancsok a Siri használatához

- Gyorsabb alapfunkciók és egyszerűbb hívások

- Ráncfelvarrott alsó és felső kezelőrendszer

WatchOS:

- Az okosórát használók összevethetik az eredményeiket

- Walkie-talkie funkció

A bemutatott termékek elérhetősége és megjelenése országonként változik. Magyarország, mint eddig minden évben az értékestés második fázisába tartozik bele, ami azt jelenti, hogy szeptember 28.-tól vásárolhatók meg az új iPhone-ok, a hozzájuk tartozó iPhone tokokkal, valamint az új operációs rendszerrel. Egyedül az iPhone XR és az Apple Watch Series 4-gyel várható egy kisebb csúszás, de a gyártó ígérete szerint ezek a készülékek is legkésőbb November elején megvásárolhatóak lesznek nálunk.

 

Forrás: phonebox.hu