Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
sulaki - 2018-10-25

Az FT/IFC Transformational Business Awards elismerésben részesítette a Nissant a járműből a hálózatba töltést lehetővé tévő rendszeréért és az újrahasznosítható akkumulátorokokért

Az elektromos járműtechnológiák és energiával kapcsolatos szolgáltatások terén véghez vitt úttörő munkásságáért a Nissan megkapta a Kimagasló teljesítmény a klímamegoldások terén (Excellence in Climate Solutions) díjat.

Az elismerés az FT/IFC Transformational Business Award díj része, melyet a Financial Times és az International Finance Corp., mely a Világbank csoport tagja, ítél oda. A Nissan a járműből a hálózatba töltést lehetővé tévő technológiájáért és az akkumulátorok újrahasznosítását lehetővé tévő rendszeréért kapta az elismerést.

A díj olyan, forradalmi és gazdasági szempontból is életképes technológiákat vesz górcső alá, melyek a globális fejlődési kihívásokkal kapcsolatosan kínálnak megoldásokat. A legutóbbi díjazottak között volt egy a Kenyát, Ruandát és Ghánát összefogó, határokon átívelő energiaalap, mely hatékonyabbá tette a napenergiával kapcsolatos eszközök kihasználását, illetve az indiai Piramal alapítvány, mely technológia felhasználásával juttat biztonságos ivóvizet India vidéki falvaiba.

A Nissan „Járműből a hálózatba” rendszere lehetővé teszi az elektromos autókban tárolt energia visszatáplálását az elektromos hálózatba. Így az elektromos hálózat még stabilabb és fenntarthatóbb lehet. Mindemellett lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy menedzseljék energiaellátásukat.

A Nissan újrahasznosított akkumulátorokra épülő energiatároló rendszerében a Nissan LEAF és e-NV200 elektromos járművekből származó akkumulátorokat használják. Az akkumulátorokat energiatároló rendszerekké alakítják, melyek aztán otthonokban és más épületekben is használhatók.

Az elektromos autók és energiaszolgáltatást támogató technológiák fejlesztése a Nissan Intelligent Mobility – a vállalat válasza az autók meghajtásával, vezetésével és társadalmi integrációjával kapcsolatos kérdésekre – jövőképének része.

„Ez az elismerés megerősíti a Nissan azon törekvéseinek fontosságát, hogy integrálja az elektromos járműtechnológiákat társadalmunkba,” mondta el Daniele Schilacci a Nissan ügyvezető alelnöke. „Legyen szó az első tömeggyártott elektromos jármű, a Nissan LEAF bevezetéséről, vagy a Járműből a hálózatba technológia fejlesztésről, továbbra is arra törekszünk, hogy Nissan Intelligent Mobility jövőképünkkel utat mutassunk a zéró emissziós jövő felé.

A Nissan nemrég vezette be Nissan Energy Solar programját az Egyesült Királyságban. A csomag integrált napelemeket, akkumulátoros tárolást és egy otthoni energiakezelő rendszert is tartalmaz.