Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2019-04-10

A cikkíró pályázat témája „A digitalizáció és a családon belüli generációs különbségek kapcsolata”.

Cikkíró pályázatot hirdet a Vodafone Magyarország Alapítvány az április 8-12. között negyedik alkalommal megrendezett Digitális Témahét alkalmából. Az Alapítvány és az országos program célja közös: ösztönözni az okos eszközök kreatív és minél sokoldalúbb használatát az iskolai oktatásban, ezáltal fejlesztve a digitális kompetenciát alkotó készségeket, képességeket.

Április 8-tól egy hétig országszerte a digitális írástudásé a főszerep az iskolákban:negyedik alkalommal rendezik meg a Digitális Témahetet, amelynek fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben, valamint a digitális kompetenciafejlesztés informatika órán túli kiterjesztése. 

Eddig 930 iskola csatlakozott a 2019-es Digitális Témahéthez, amelynek alkalmából a Vodafone Magyarország Alapítvány cikkíró pályázatot hirdet általános iskolák 7–8. osztályos tanulói, illetve középiskolások számára. A pályázók kreatív megoldásokon keresztül oszthatják meg a digitális világgal kapcsolatos meglátásaikat, a legjobbak pedig értékes élményekkel és nyereményekkel gazdagodhatnak.

A cikkíró pályázat témája „A digitalizáció és a családon belüli generációs különbségek kapcsolata”. A szervezők minimum 2500
karakter
terjedelmű, címmel és alcímmel ellátott írásokat várnak a megadott témában, öt-hat mondatos bemutatkozással. A pályaművekkel kapcsolatos elvárás, hogy bemutassák a technológia hatását a mindennapi életre, különös tekintettel a családokon belül tapasztalható generációs különbségekre. A tíz legjobb pályamű írója elnyeri a Digitális Család online magazin szerkesztőségének mentorálását, akik személyesen vagy Skype-on keresztül veszik fel a kapcsolatot a pályázókkal, véleményezik az elkészült munkát és javaslatot tesznek a további kidolgozandó részletekkel kapcsolatban.

Az átdolgozott munkák közül a legjobb három anyagot publikálják a Digitális Család online magazin felületén, a nyertes pályázók pedig egy-egy Vodafone Smart TAB N8 típusú tablettel gazdagodhatnak a Vodafone Magyarország Alapítvány jóvoltából.

A pályaműveket a foundation.hu@vodafone.com címre kell beküldeni a pályázóknak május 3-ig.

További információk a pályázati feltételekről az alábbi linken érhetők el.