Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2019-04-10

A SUSE új megoldásai segítségével a vállalatok még egyszerűbben kihasználhatják a digitális átálláshoz szükséges technológiák, köztük a legújabb hardverek, a felhőszolgáltat

A szervezetek világszerte igyekeznek digitális alapokra helyezni működésüket, és így magas színvonalon kiszolgálni ügyfeleiket, akik elvárják, hogy bármikor és bárhonnan hozzáférjenek gyakran használt szolgáltatásaikhoz. Ennek megfelelően a digitális átalakulás volt a fókusztéma a SUSE legnagyobb éves rendezvényén, a SUSECON konferencián is, amelyet a múlt héten rendeztek meg Nashville-ben. A vállalat új megoldásai segítségével a cégek egyéni igényeiknek megfelelően modernizálhatják infrastruktúráikat, kihasználva a legfontosabb technológiák, köztük a legújabb hardverek, a felhőszolgáltatások és a konténerek előnyeit.

„Ügyfeleink egyre inkább olyan számítási megoldásokat igényelnek, amelyek a hálózat peremétől a felhőn át az adatközpontokig mindent lefednek. Ezért a SUSE célja, hogy technológiai határokon átívelő, egyszerűen bevezethető és üzemeltethető megoldásokat nyújtson a különböző számítási modellek támogatására. Több mint 25 éve érünk el üzleti sikereket a nagyvállalati
Linux
rendszerek szegmensében annak köszönhetően, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a trendekre és vásárlóink elvárásaira. Természetesen törekszünk arra, hogy kínálatunkkal a legújabb ügyféligényeknek is teljes mértékben eleget tegyünk, beleértve a szoftveralapú infrastruktúra és az alkalmazások támogatását is” – hangsúlyozta Thomas
Di
Giacomo, a SUSE műszaki tervezésért, termékekért és innovációért felelős elnöke.

A SUSE új felhőmegoldásaival és alkalmazásokat támogató innovációival az ügyfelek saját elvárásaiknak és ütemezésüknek megfelelően alakíthatják át infrastruktúráikat. A SUSECON ezekhez kapcsolódó legfontosabb bejelentései:

  • Megjelent a SUSE nagyvállalati felhasználásra szánt OpenStack felhőplatformjának legújabb kiadása, a SUSE OpenStack Cloud 9. Ez az első olyan megoldás, amely egy márkanév alatt, egy kiadásban egyesíti a SUSE és a HPE felhőtechnológiáinak képességeit. Az OpenStack Rocky változatára épülő termék az új Cloud Lifecycycle Manager segítségével egyszerűbbé teszi a felhőszolgáltatások üzemeltetést, továbbá zökkenőmentes átállást kínál a HPE Helion OpenStack rendszerekről. Ezenfelül emelt szintű támogatást kínál az OpenStack Ironic megoldásához, amelynek segítségével a „bare metal” szerverek könnyen beüzemelhetők és konfigurálhatók egy adott feladatnak vagy felhasználási területnek megfelelően.

  • A nagyvállalati Linux rendszerek közül elsőként a SUSE Linux Enterprise Server érhető el a Microsoft Azure felhőben futó SAP HANA Large Instances infrastruktúrához. Az Azure-hoz kínált SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications egységes telepítési és felügyeleti képességeket nyújt az Azure környezetben, és speciális hardverkonfigurációkat biztosít a 0,5 TB-nál több memóriát igénylő SAP HANA feladatok végrehajtásához. A SUSE a Microsofttal együttműködve 60
    TB
    memóriaméretig támogatja az SAP HANA környezetek kritikus fontosságú szolgáltatásait az SAP-alkalmazásokhoz optimalizált, stabil és megbízható SUSE Linux Enterprise Serveren keresztül.

  • A SUSE csatlakozott a Kubernetes hivatalos szolgáltató (KCSP) partnereinek köréhez. A KCSP-program tagjai garantáltan rendelkeznek a Kubernetes konténermenedzsment-eszköz megfelelő támogatásához szükséges tapasztalatokkal. A SUSE Cloud Application Platform és SUSE CaaS Platform megoldásokat használó nagyvállalatok így biztosak lehetnek abban, hogy kiemelkedően magas szintű támogatást és szolgáltatást kapnak.

  • A SUSE mostantól támogatja a korábban „Cascade Lake” kódnéven ismert, második generációs
    Intel
    Xeon Scalable processzorokat. A SUSE volt az első nagyvállalati Linux-szállító, amely optimalizálta rendszerét az Intel Optane DC perzisztens memóriával futtatott SAP HANA-szolgáltatásokhoz. A második generációs Intel Xeon Scalable processzorokon, Intel Optane DC memóriában működő SUSE Linux Enterprise Serverrel a vállalatok jobban, gyorsabban és rugalmasabban, alacsonyabb infrastrukturális és felügyeleti költségek mellett tudnak kezelni nagyobb mennyiségű adatot.

  • Hamarosan elérhető lesz a SUSE Cloud Application Platform 1.4 alkalmazásszolgáltatási platform, amely a Kubernetes és Cloud Foundry technológiákat egyesítve egyszerűsíti a felhőalkalmazások kezelését. Ez az első olyan változat, amely teljes egészében Kubernetes-natív architektúrában biztosítja a Cloud Foundry Application Runtime megoldást, és az Eirini Projektnek köszönhetően még jobb együttműködést kínál a Kubernetes és a Cloud Foundry között.