Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
sulaki - 2020-01-11

A budapesti Lime-felhasználók 82 százaléka helyi lakos  

A Lime összesítette az e-rollermegosztás budapesti indulása óta regisztrált legérdekesebb adatokat és statisztikákat. A vállalat egy kéthónapos tesztidőszak után, tavaly júliusban indította el szolgáltatását a fővárosban. A cég adatai szerint a budapesti rollerekkel az elmúlt hat hónapban a Föld-Hold távolság több mint háromszorosát, mintegy 1,3 millió kilométert tettek meg a felhasználók.

A Lime e-rollermegosztó szolgáltatását Budapesten elsősorban a helyiek vették igénybe, a fővárosi lakosok aránya meghaladta a 82 százalékot. Egy globális felmérés szerint a rollerezők több mint 50 százaléka nyilatkozott úgy, hogy kisebb távok megtételére veszi igénybe a szolgáltatást, úgymint a munkahelye vagy iskolája megközelítésére (37%), vagy személyes ügyeinek intézése során (14%). Mindemellett a turisták körében is népszerűek voltak a kétkerekű járművek, amelyek igazán kényelmes városnézést biztosítanak. A Lime utak 70 százalékát a pesti oldalon tették meg, és az Andrássy út, illetve a Kiskörút volt a legnépszerűbb útvonal a felhasználók körében.

 

A rollerek a legtöbb esetben az „első és utolsó kilóméter” megtételét szolgálják a városi közlekedés során, vagy kisebb távok elérését, például a villamosmegállótól hazáig. Ezt szintén igazolták a Lime elmúlt féléves fővárosi adatai, amelyek szerint a budapesti e-rolleres utak időtartamának mediánja 10 perc volt. A fővárosban november 16-án regisztrálták a legtöbb Lime-használatot, a csodás késő őszi időjárásnak köszönhetően.




„A Lime budapesti indulása óta eltelt hat hónap igazi sikersztorinak számít, nem csupán azért, mert a fővárosiak rendkívül nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal fogadták szolgáltatásunkat, hanem azért is, mert a városi közlekedés előremutató és hatékony fejlesztésének részesei lehetünk. Ezzel az új megoldással mi is hozzájárulhatunk a városi közlekedés átformálásához, illetve a mikromobilitás tökéletesítéséhez és terjesztéséhez, s mindeközben hasznos tapasztalatokat szerezhetünk” – mondta el Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője

A Lime elektromos rollerjei olyan környezettudatos és könnyen használható városi közlekedési megoldást kínálnak, amely hozzájárul az utakon közlekedő autók számának csökkentéséhez. A nemzetközi statisztikák alapján a felhasználók közel fele a tömegközlekedés kiegészítéseként, míg negyedük az autó helyettesítéseként használja az elektromos rollereket. Ha az autómegosztó szolgáltatásokat és a taxis utazásokat is figyelembe vesszük, akkor elmondható, hogy a rollerek az autós utak 40 százalékát váltják ki. A Lime szolgáltatásai révén aktívan hozzájárul a városi közlekedés fejlődéséhez, arra törekszik, hogy a környezet, és a városlakók számára is előnyös mobilitási megoldást kínáljon.

  • 6 hónapja érhető el a Lime e-rollermegosztó szolgáltatása Budapesten

  • A budapesti Lime-felhasználók 82 százaléka helyi lakos

  • A Lime utazások 70 százaléka a pesti oldalra esett

  • Összesen 1,3 millió km-t tettek meg a fővárosban a Lime e-rollerjeivel

  • Budapesten november 16-án regisztrálták a legtöbb Lime-utat

  • A legtöbbször használt Lime e-roller 4620 km-t futott

  • A legaktívabb felhasználó 235 rolleres utat tett meg