Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
padmin - 2021-04-09

Eddigi történetének legátfogóbb készülékbejelentését tette a HMD Global

A finn márka hat új telefonról rántotta le a leplet, bővítette audio-kiegészítőinek kínálatát és arra biztatja a vásárlókat, cseréljenek ritkábban készüléket

  • X-széria: Nokia X20 és Nokia X10 – különleges minőség és olyan élmények, amelyekért csak rajongani lehet: három év garanciával és 100 százalékban komposztálható tokkal, ami védi a készüléket a sérülésektől
  • G-széria: Nokia G20 és Nokia G10 – innovatív funkciók megnyugtatóan biztonságos csomagban az eddigi leghosszabb akkuidővel
  • C-széria: Nokia C10 és Nokia C20 – esszenciális okostelefonok, tartós használatra tervezve
HMD Global 6  új okostelefont mutatott be, három különálló termékvonalat bevezetve. A kínálat felső szegmensét jelentő Nokia X széria első két tagját, a középkategóriát jelentő G széria első két tagját, illetve a belépőszint első modelljeit jelentette be a vállalat. A közös bennük, hogy a vásárlók minden készüléktől egy európai mobilgyártótól elvárható maximális biztonságot és élményeket kapják. A termékeket hosszú használatra tervezték kívül-belül, erre garancia a piacvezető biztonság1, a kiemelkedő tartósság és a legfrissebb szoftververziók ígérete, így a vásárlók hosszabb ideig tarthatják meg telefonjukat.

Florian Seiche, a HMD Global vezérigazgatója: „A mai nap jelentősebb, mint egy átlagos termékbejelentés. Az elmúlt 12 hónap sok kihívást tartogatott, ám egyúttal lehetőséget is teremtett arra, hogy egy pillanatra megálljunk, és felkészüljünk a következő nagy lépésre a startup életében. Finn cégként a technológia és az üzlet tekintetében is az embert helyezzük előtérbe, ez egyértelműen látszik az új készülékeinken is. Célunk, hogy az emberek tudják, nálunk a biztonság a legfontosabb, bármit csinálunk – a Nokia okostelefonok biztonsági- és szoftverfrissítései megnyugtató rendszerességgel érkeznek. Azt szeretnénk, hogy az emberek ritkábban cseréljenek telefont, ezért termékeink különösen tartósak.”

X széria: Nokia X20 és Nokia X10

Az új portfólió csúcsán található Nokia X20 és Nokia X10 a középkategória határait súrolják, a felhasználói élmény és a minőség magasabb árkategóriát sejtet, mint amennyibe valójában kerülnek. Mindkét készülék a legújabb Qualcomm® Snapdragon™ 480 5G platformra épül, ennek köszönhetően kiemelkedő teljesítményt és globálisan használható 5G-t2 kapnak a vásárlók. A Nokia telefonok kiállják az élet próbáját, a középpontban a tartósság és a hosszú élettartam áll. Az X széria tagjaira a HMD Global három év garanciát, és ugyanennyi ideig rendszeres biztonsági javítócsomagokat, illetve szoftverfrissítést is vállal, ezzel is ösztönözve a vásárlókat a fenntartható fogyasztásra, a hosszabb termék életciklusra és az elektronikai hulladék mennyiségének csökkentésére.

A Nokia X20 lenyűgöző 32MP-es előlapi kamerával és 64MP-es négytagú hátlapi kamerát kapott, míg a Nokia X10 48
MP
-es, szintén négytagú kamerával büszkélkedhet.

„Tisztában vagyunk vele, hogy még többet lehet tenni ezeknek a kérdéseknek a kezelésére, ezért folyamatosan dolgozunk azon, hogy kínálatunkat fejlesszük, és megyünk tovább a megkezdett úton. Az Európai Környezetvédelmi Hivatal szerint, ha minden európai egy évvel tovább használná mobilját, 2030-ra annyi szén-dioxid kibocsátást tudnánk elkerülni, mintha kétmillió autóval kevesebb járna az utakon3.” – nyilatkozta Ruben Lehmann, a HMD Global Európáért felelős alelnöke.

Ezek a mobilok is tiszta Android™ One felületet kaptak, a dobozból kivéve az Android 11 fogadja a vásárlót. A lenyűgözően sokoldalú képalkotási lehetőségek középpontjában a híres ZEISS optika és az innovatív
AI
megoldások állnak. A 6,67 hüvelykes, kameralyukkal ellátott Full HD+ kijelzőn az összes tartalom éles, szemet gyönyörködtető minőségben jelenik meg.

A Nokia X20 és a Nokia X10 egyaránt kiterjesztett, három év garanciával vásárolhatók meg (ez meghaladja az iparági átlagot), emellett a csomagban található egy 100 százalékban komposztálható telefontok is – „ez kemény a földnek, de nem okoz gondot a Földnek”.

A töltőfej és a fülhallgató mostantól nem része az értékesítési csomagnak, ezzel is csökkentve a 12 000 tonna elektromos hulladéktermelést, amit a mobiltelefon töltők jelentenek az EU-ban4. Ha valakinek mégis szüksége van töltőfejre, a Nokia.com oldalról vásárolhat magának. Az ebből befolyó bevételt a CLEAR RIVERS számára ajánljuk fel, ők pedig arra használják, hogy eltávolítsák a műanyagszemet a nemzetközi vizekből.

A G széria első tagjai: Nokia G20 és Nokia G10

A G széria a tökéletes egyensúlyt jelenti a mindennapi szükségletek kielégítése és az előremutató, problémamegoldó technológia között. Minden G szériás telefon akár háromnapos üzemidőreképes – ez az eddigi leghosszabb idő, ameddig a Nokia okostelefonokat két töltés között használhatjuk. A Nokia G20 három évig részesül a biztonsági javítócsomagokból és két évig megkapja a szoftverfrissítéseket is. A G széria első tagjai fejlesztett biztonsági funkciókkal rendelkeznek, így használható az arcfelismerés és az oldalélbe épített ujjlenyomat-olvasó is. A 6,5 hüvelykes kijelzők ügyesen növelik a fényerőt, ha szükség van rá.

A Nokia G20 egy komplett kreatív műhely, ami elfér a tulajdonos zsebében: a lenyűgöző 48 MP-es kamerával, a jelentős tárhellyel és az OZO térhatású audióval a felvételek eredeti pompájukban tündökölnek majd.

A Nokia G10 három hátlapi kameráját mesterséges intelligencia és különböző felvételi módok segítik, így a felvételek még gyenge fényviszonyok között is tökéletesek lesznek.

A C szériában mutatkozik be a Nokia C20 és a Nokia C10

A C széria mindenki számára elérhetővé teszi a kiváló minőségű okostelefonokat. A frissen bemutatott készülékek olyan közkedvelt tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a 6,5 hüvelykes HD+ kijelző, vagy a 20 százalékos extra sebességet biztosító Android 11™. A biztonságról a két éven keresztül, negyedévente érkező biztonsági javítócsomagok gondoskodnak.

A Nokia C20 egy kiváló ár-érték arányú készülék elő- és hátlapi
LED
vakuval, hogy a fontos pillanatok még gyenge fényviszonyok között is megörökíthetők legyenek.

A Nokia C10 az új portfólió legolcsóbb tagja. A kiemelkedő összeszerelési minőség, az északi dizájn és az alapos tesztelés révén hosszú távon is hű társ. A készülékház mikro-textúrált felülete még biztonságosabbá teszi a használatot.

A Nokia audio kiegészítői is új taggal bővülnek: Nokia Lite Earbuds

A könnyedén megtanulható érintés-vezérlés révén a zenét, a hangalapú asszisztenst és a hívásokat is gond nélkül kezelhetjük, a Nokia Lite Earbuds értékesítése a bejelentéssel együtt megkezdődik világszerte. A Nokia telefonokon már megtapasztalt prémium dizájn és a lenyűgöző akkumulátor-élettartam a fülhallgatón is visszaköszön, a zsebben könnyedén elférő töltőtokkal ötször újratölthető a készülék. Ez összesen 36 órányi működést tesz lehetővé, ami közel duplája az iparági átlagnak.

Árak és elérhetőség

  • A NOKIA X20  Júniustól lesz elérhető Magyarországon Sarki fény színben, 6/128Gb verzióban 139 990 Ft ajánlott fogyasztói áron.
  • A NOKIA X10 Júniustól lesz elérhető Magyarországon Erdőzöld színben, 4/128Gb verzióban 119 990 Ft ajánlott fogyasztói áron.
  • A NOKIA G20 Májustól lesz elérhető Magyarországon Éjféli égbolt színben, 4/64Gb verzióban 69 990 Ft ajánlott fogyasztói áron.
  • A NOKIA G10 Májustól lesz elérhető Magyarországon Éjféli égbolt színben, 3/32Gb  verzióban 54 990 Ft ajánlott fogyasztói áron.
  • A NOKIA C20 a jelen tervek szerint nem lesz elérhető Magyarországon.
  • A NOKIA C10 a jelen tervek szerint nem lesz elérhető Magyarországon.
  • A Nokia Lite Earbuds (BH205) Májustól lesz elérhető Magyarországon fekete színben, 14 990 Ft ajánlott fogyasztói áron.