Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
padmin - 2021-04-21

Az LG Electronics (LG) számos újabb elismerést kapott formatervezési megoldásaiért

Idén összesen 31 Red Dot díjat gyűjtött be, amely az iparág egyik legjelentősebb termékdizájn-elismerése. A 2021-es CES-en bemutatott dizájner LG háztartási berendezések többek között az InstaView® Door-in-Door® hűtőszekrény, egy hűtő-fagyasztó páros, a CordZero rúdporszívó, egy légkondicionáló és a Styler ruhaápoló készülék öt díjat érdemeltek ki.

 

Az egyik legjelentősebb elismerés, amit az LG dizájner háztartási berendezései kaptak, az Anyagok és felületek kategóriában szerzett díj, amelyet a szín- és anyaghasználat, valamint a felületek kivitelezése miatt ítéltek oda a termékeknek. A hagyományos háztartási gépeket újragondolva az LG olyan készülékeket alkotott meg, amelyek a fejlett technológiai megoldásokat prémium kategóriás anyagokkal — rozsdamentes acél, üveg, fém, valamint az Arpa Industriale által kifejlesztett FENIX innovatív bevonat — ötvözik. A vásárlók a készülékek megrendelése során ezekből az anyagokból válogatva tehetik egyedivé a termékportfólió minden egyes tagját.

 

Kivételes formatervéért díjat érdemelt többek között az LG egy egységből álló, mosó- és szárítógépet kombináló emeletes megoldása, az LG WashTower™, amely rendkívül nagy mennyiségű ruhát képes egyszerre kitisztítani úgy, hogy közben nem foglal el sok helyet a lakásban. A háztartási berendezéseken túl számos számítástechnikai terméket is díjaztak a Red Dot bírái, így mások mellett az LG UltraGear™ gaming monitor és az LG gram laptop is díjat kapott modern, elegáns, valamint a termék legfontosabb értékeit kiemelő dizájnjáért.

 

A Red Dot a világ három legrangosabb formatervezési versenyének egyike, az egyes termékeket a többiektől megkülönböztető díj a kivételes formatervezés egyik legkeresettebb védjegyeként ismert. Idén mintegy 7800 terméket bírált el a verseny szakmai zsűrije.

 

Arra törekszünk, hogy kiváló minőségű termékeinkhez kivételes dizájn társuljon, ezért mindig nagy megtiszteltetés elismerést kapni a Red Dot-tól”— mondta el Lee Chul-bae, az LG Electronics dizájnmenedzsment-központjának elnöke. Az LG elkötelezett amellett, hogy a vásárlók minőségi környezet iránti igényeit olyan termékekkel elégítse ki, amelyek jól is mutatnak. Éppen ezért továbbra is olyan innovatív dizájnmegoldásokban gondolkodunk, amelyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak.”